"Ne-am hotărât să schimbăm jocul, investim în tehnologii care vor schimba jumătate din produsele companiei şi 25% din piaţa de lactate (...) Această tehnologie (KISS - keep it simple and safe) există în Europa (Franţa, Spania) de trei ani. Am văzut această oportunitate şi am adus-o în România, pentru prima oară în Europa de Est. (...) Investiţiile în această tehnologie ne vor servi şi la creşterea exporturilor în următorii ani", a declarat, joi, Dieter Schulz, director general al Danone pentru Europa de Sud-Est.

 

Schimbarea nu este doar de ambalaj, ci şi în reţetele iaurturilor, noile produse urmând să fie disponibile pe rafturi din luna mai.

 

În ceea ce priveşte exporturile, directorul Danone spune că ponderea acestora a crescut de la 12% la 15% anul trecut, iar ţările de livrare sunt Ungaria, Franţa, Belgia, Polonia, Marea Britanie, Grecia, Bulgaria, Republica Moldova şi ţările din zona Mării Adriatice.

 

Compania nu a dezvăluit rezultatele financiare pentru 2014. În 2013, producătorul de lactate a înregistrat anul trecut venituri de 481 milioane lei (109 milioane euro), în scădere cu 5% comparativ cu anul anterior.

 

"Anul trecut am făcut modificări de strategie, ne-am focusat pe simplificarea şi eficietizarea portofoliului de produse", a menţionat Schulz.

 

Compania a investit în 2014, jumătate de milion de euro în partea industrială şi câteva milioane într-un sistem IT performant.

 

Din 1999 până în prezent, Danone a investit în operaţiunile sale din România 340 milioane de lei. Compania are peste 500 de angajaţi.

 

Din 2013, România este sediul central al zonei Europei de Sud-Est, care include România, Bulgaria, Grecia şi ţările din zona Mării Adriatice şi care deserveşte o piaţă de peste 60 de milioane de consumatori.

 

Printre cei mai importanţi producători de lactate din România se numără, alături de Danone, Albalact, Friesland Câmpina, Covalact şi Dorna Lactate.

 

Compania Danone România face parte din grupul francez Danone, prezent în 120 de ţări, unul dintre liderii mondiali din industria alimentară, deţinând locul 1 în lume în fabricaţia de produse lactate proaspete. (sursa: mediafax.ro)