Spaţiul de producţie a fost construit separat de fabrica deja existentă şi este alcătuit din două hale, cu o suprafaţă totală de aproximativ 25.000 metri pătraţi, situate în afara oraşului Codlea, se arată într-un comunicat al producătorului de componente auto. Terenul pe care este amplasat fabrica a fost cumpărat în 2006 de companie și se întinde pe o suprafață de 28 de hectare.

 

„Fabrica de la Braşov este foarte importantă în cadrul grupului şi extinderea era absolut necesară, ţinând cont de comenzile pe care le primim din partea clienţilor noştri”, a declarat Marius Suranyi, directorul general al fabricii din Braşov.

 

„Draexlmaier este cel mai mare exportator din România din sectorul componentelor auto”, a spus Werner Hans Lauk, ambasadorul Germaniei la Bucureşti. „Componentele auto reprezintă clasa de vârf a industriei româneşti şi România prosperă din aceste investiţii”, a mai spus acesta.

 

Fondat în anul 1958, Draexlmaier Group este printre cele mai mari afaceri de familie din Germania. Compania dezvoltă și produce sisteme electrice și electronice, interioare de lux și sisteme de bord pentru automobile, iar printre cei mai cunoscuți clienți se numără mărci celebre precum Mercedes-Benz, Porsche și BMW. La nivel mondial, aproximativ 55.000 de persoane sunt angajate în cadrul Draexlmaier Group. La fabrica din Brașov se produc piese pentru 28 de mărci de mașini. „Chiar dacă 13 dintre acestea nu mai sunt în producția de serie, producem în continuare piese de schimb, având contracte pe următorii 40 de ani”, a spus Suranyi, care a adăugat că la Brașov sunt produse 300 de tipuri de piese, pe poarta fabricii ieșind 40.000 de piese săptămânal.

 

Barbara Bergmeier, director de producție și logistică Draxlmaier Group, a declarat că 30% din angajații grupului german lucrează în România. „Suntem în primii 100 de furnizori din industria auto la nivel mondial”, a explicat Bergmeier, precizând că din cele cinci fabrici pe care Draexlmaier le are în România, „doar la Brașov se produc interioare”. În plus, tot la Brașov se află un centru de cercetare și dezvoltare pentru interioare unde lucrează aproximativ 200 de persoane. Tot aici se produce și tehnologia necesară verificării produselor pentru fabricile Draxlmaier din toată lumea.

 

Grupul german şi-a început activitatea în România în anul 1993, prin deschiderea unei fabrici la Piteşti, iar în prezent este unul din principalii angajatori din domeniul auto din România, având 15.000 de angajaţi în cinci arii de producţie, în Piteşti, Satu Mare, Timişoara, Hunedoara şi Braşov.

La nivel de grup, Draexlmaier a încheiat anul 2014 cu o cifră de afaceri de 3,4 miliarde euro.

 

 

În condițiile în care tot mai multe companii producătoare de componente automotive se extind în țara noastră, premierul Victor Ponta, prezent la eveniment, a spus că pe piața noastră ar mai fi loc de un producător auto, după ce a gafat explicând că în România avem deja trei producători de mașini – Dacia – Renault, Ford și… Daimler. Probabil premierul s-a referit la fabrica de cutii de viteză de la Sebeș – Alba. În rest, declarații optimiste – „suntem cei mai competitivi de pe piață șI facem totul să atragem investiții străine în România și să le păstrăm aici: am redus contribuțiile, reducem TVA-ul, iar salriile vor crește indirect, prin faltul că angajații vor rămâne cu mai mulți bani în mână care nu vor mai fi cheltuiți pe mâncare” etc. (sursa: bizbrasov.ro)