Pachetul de finanțare oferit de cele două instituții este de 96 milioane EUR, dintre care ING Bank oferă 52,2 milioane EUR, iar BERD - 43,8 milioane EUR.

Împrumutul va fi investit în dezvoltarea de operațiuni într-o serie de depozite cu un consum eficient de resurse. CTPark Bucharest are chiriași precum Orange, Iron Mountain sau XPO Logistics. O parte din împrumutul BERD va merge spre construirea unui nou depozit în aceeași locație. Noua clădire va fi certificată BREEAM, cea mai cunoscută și mai folosită metodă de evaluare a performanțelor de mediu ale clădirilor. 

Economia României rămâne una dintre cele mai intense din UE, cu un consum de energie dublu față de media UE. Clădirile sale rezidențiale, comerciale, publice și private sunt consumatori mari de energie, reprezentând 40% din consumul național total.
„În ING, sustenabilitatea este în centrul valorilor noastre şi a strategiei grupului. Avem convingerea că acele companii care astăzi iau în calcul schimbările climatice şi resursele limitate, făcând tranziţia către soluţii sustenabile, sunt câştigătoarele economiei de mâine. (..).”, spune Mihaela Bîtu, Head of Wholesale Banking ING România.

La rândul său, Matteo Patrone, EBRD Regional Director în România şi Bulgaria, este de părere că eficientizarea resurselor rămâne o prioritate pentru România.
”Având în vedere creşterea susţinută a sectorului industrial, este crucial să setezi standardele pentru operatorii şi dezvoltatorii din zona logistică. Primul efort BERD în această direcţie a fost făcut anul trecut, prin finanţarea CTPark Bucharest West. Suntem încântaţi că putem finanţa compania în continuare pentru astfel de proiecte sustenabile”. (sursa: zf.ro)