Tranzacția marchează începutul unei cooperări fructuoase între CTP și Olympian Parks, vânzătorul portofoliului, printr-o tranzacție de tip M&A care s-a desfășurat în timp record, fiind probabil cea mai mare de acest fel de pe piața locală în 2021.

Brașov, amplasat strategic în mijlocul țării, devine astfel o nouă locație pe harta CTP România, cu șapte clădiri, majoritatea închiriate, dar și cu spațiu disponibil pentru închiriere. Totodată, Timișoara devine a doua locație ca suprafață pentru CTP România, după București, prin adăugarea acestui nou parc industrial cu cinci clădiri închiriate, precum și cu spațiu disponibil imediat pentru închiriere, în apropierea CTPark Timișoara, lângă aeroportul din Ghiroda.

„Portofoliul nostru este acum mai aproape de borna de 2 milioane mp și totodată ne-am extins prezența în România, prin intrarea în Brașov, o piață nouă pentru CTP. Parcul din Timișoara se alătura foarte frumos la ceea ce va deveni în curând cel mai mare proiect CTPark din afara Bucureștiului și a împrejurimilor sale", a spus Ana Dumitrache, Country Manager, CTP România.

Prin această achiziție, șapte noi chiriași intră în familia clienților CTP, ceilalți chiriași din clădirile cumpărate fiind deja clienți în portofoliul local al grupului.

Parcurile industriale achiziționate oferă posibilitatea de extindere pe terenurile disponibile adiacente clădirilor, potrivindu-se perfect strategiei CTP de flexibilitate deplină pentru a satisface nevoile chiriașilor, inclusiv cele de creștere.

Tranzacția a fost structurată și implementată în timp record de echipa de tranzacții CTP România, condusă de Andreea Enescu, Director Tranzacții, toate acestea fiind posibile și cu ajutorul echipei de construcții a CTP, condusă de Valentin Roșu și datorită abordării comerciale și a rapidității extraordinare a partenerului juridic extern al CTP, avocatul Theodor McCann.

În 2021, CTP a mai achiziționat aproximativ 112.000 mp de spații industriale de la Zacaria Industrial, iar în 2020 compania a realizat o serie de tranzacții similare, printre care platforma A1 Business Park din Dragomirești Vale, de la Cromwell Property Group și parcul industrial Equest Logistic Park, situat pe autostrada A1, în apropiere de București, de la Forum Serdika, fiind cel mai dinamic jucător de pe piața de industrial și logistică.

În urma acestei noi achiziții, CTP deține depozite de clasa A în 13 orașe din România: Arad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Oradea, Pitești, Sibiu, Timișoara, Turda, Ineu și Salonta. În Europa Centrală și de Est, compania este cel mai mare dezvoltator de parcuri industriale și logistice de clasă A, cu un portofoliu de 6,6 milioane mp, pe care și-a propus să-l extindă la 10 milioane mp până în 2023.