Centrul de cercetare și dezvoltare (R&D) și unitatea de producție de 18.000 m2 built-to-suit (BTS) implică o investiție inițială de 15 milioane de euro, care va creşte până la 40 de milioane de euro în următorii 10 ani. Această dezvoltare reprezintă a treia unitate de producție din Europa a producătorului german.

Diehl Controls dezvoltă și produce componente și sisteme electronice. Diehl Controls face parte din grupul german Diehl Group, care are aproximativ 17.000 de angajați la nivel Mondial, în cinci divizii. Prima fază a proiectului BTS de la CTPark Brașov este programată pentru livrare în a doua jumătate a anului 2024.
 „Suntem încântați să facem echipă cu CTP pentru a construi a treia noastră unitate de producție din Europa, datorită experienței lor de dezvoltare în România. Aceasta este o investiție pe termen lung. Considerăm România o țară competitivă în Europa Centrală și de Est, cu angajați calificați, potențial pentru industria ingineriei, o țară care oferă atât stabilitate, cât și securitate pentru dezvoltarea business-ului. De asemenea, colaborarea cu InvestRomania a facilitat procesul nostru decizional. Brașovul este situat strategic, are infrastructură foarte bună și este o destinație industrială preferată, beneficiind și de access la forță de muncă înalt calificată. Toate acestea au fost criterii importante pentru noi atunci când am selectat locația. Prin acest proiect ne propunem să contribuim pe termen lung la dezvoltarea economică viitoare a orașului Brașov și a restului regiunii”, a declarat Josef Fellner, CFO, Diehl Controls.

Diehl Controls operează în prezent două fabrici în Europa: una în Wangen, în apropiere de granița germano-elvețiană, cu 550 de angajați, și o alta în Namyslow, lângă Wroclaw, în sud-vestul Poloniei, unde are 1.300 de angajați.

Ana Dumitrache, Country Head CTP România, a declarat: „Ne consolidăm poziția în Brașov și în regiune cu un nou parc de afaceri de 50.000 m2. Urăm bun venit lui Diehl Controls, ca prim chiriaș al CTPark Brașov. Decizia Diehl de a stabili o operațiune aici este încă o confirmare a poziției strategice a României în Europa și a acreditărilor sale ca destinație de nearshoring, atât pentru spațiile logistice, cât și pentru producție.”

Noua unitate de producție a Diehl Controls de la CTPark Brașov va crea peste 200 de noi locuri de muncă până la sfârșitul lui 2024. Se preconizează că acest număr va crește la peste 600 de locuri de muncă până la sfârșitul lui 2027. Diehl Controls, în cooperare cu administrația orașului Brașov, intenționează să sprijine și să dezvolte în comun programul de învățământ dual al Universității Transilvania pentru profesioniști calificați, tehnicieni și ingineri, creați de piața locală. Un criteriu important pentru acest parteneriat a fost faptul că sistemul de formare existent în Brașov este comparabil cu cel din Germania.