Imprumutul va sprijini extinderea CTPark Bucharest West cu doua noi depozite in valoare de peste 70.000 m². Investiția totală în această etapă de expansiune va atinge 108,9 milioane EUR. Cu o suprafață totală planificată de 600.000 m², CTPark Bucharest West este proiectat să devină cel mai mare și cel mai rapid dezvoltat parc industrial din țară și din regiune. 

" Suntem foarte mulțumiti de acest acord, care ne va ajuta să facem încă un pas important în a transforma CTPark Bucharest West în cel mai important parc logistic din România, atât în termeni de suprafață totală, cât și în ceea ce privește ritmul dezvoltării și standardele de calitate. Ne propunem să fim un parc strategic pentru economia României, prin sprijinul pe care îl oferim pentru investiții logistice și industriale semnificative, atât străine, cât și românești. Acest împrumut reprezintă de asemenea prima cooperare dintre CTP și BERD, alături de partenerul nostru financiar pe termen lung, BCR (la nivel local) și Erste Bank (la nivel de grup). Suntem încrezători însă că acesta va fi doar începutul unei colaborări fructuoase între CTP și BERD", a declarat Ana Dumitrache, Country Manager CTP România.

Matteo Patrone, directorul BERD, șef regional pentru România și Bulgaria, a declarat: "Ne bucură dorința CTP de a obține certificarea ecologică, care nu este încă un criteriu standard pe piața logistică românească. Închirierea de spații verzi este, de asemenea, o nouă caracteristică în sectorul logisticii din România, ce va aduce beneficii atât colaborării cu chiriașii, cât și consolidării competitivității CTP pe piață".

Sergiu Manea, CEO al BCR, a comentat: " Credem în strategia CTP de a dezvolta parcuri logistice de înaltă tehnologie pentru companiile internaționale și naționale, care fac investiții-cheie în Europa Centrală și România. În mod special, considerăm că putem sprijini avantajul competitiv al României în regiune prin finanțarea proiectelor strategice în infrastructura logistică. Suntem recunoscători CTP pentru că ne-a oferit oportunitatea de a fi partener financiar în acest proiect".

CTPark Bucharest West este localizat la 23 de kilometri vest de centrul orașului București și are acces direct la autostrada A1. Dimensiunea totală a parcului este de aproximativ 100 ha, cu o suprafață totală de 244 000 m², la finalizarea celor două depozite aflate în construcție. Parcul industrial include 8 depozite amplasate strategic pe ambele părți ale autostrăzii. 

Cele două depozite nou dezvoltate vor include cele mai bune tehnologii disponibile, care ar putea fi reflectate în certificarea de mediu în cadrul unei scheme recunoscute la nivel internațional, cum ar fi LEED sau BREEAM. Deoarece certificarea construcției de bunuri logistice nu este încă foarte comună în România, se așteaptă ca acest proiect să demonstreze standarde avansate de dezvoltare a durabilității clădirilor. Cele două depozite care sunt în prezent în construcție sunt așteptate să devină operaționale în 2017.

CTP, ca proprietar pe termen lung al clădirilor sale, investește în economii de energie și resurse, orientat fiind spre gestionarea impactului clădirilor asupra mediului. CTP a investit 3 milioane de euro pentru a face upgrade la noua iluminare tehnologică Smart LED din portofoliul său.

CTP are cea mai mare rețea de parcuri industriale premium din Europa Centrală și preconizează un viitor puternic în România. CTP intenționează să depășească ținta de dezvoltare de 700.000 m² în România înainte de termen, deoarece are deja peste 400.000 m² în construcție, în plus față de GLA curent de 615.000 m². Astfel, CTP intenționează să atingă un GLA total de aproximativ 1 milion de metri pătrați până în trimestrul I al anului 2018, în timp ce compania estimează că va avea circa 1.250.000 m² GLA în România la sfârșitul anului 2018. (sursa: CTP)