Amplasat în vestul Bucureștiului, la km 23 pe Autostrada A1, CTPark Bucharest West s-a consolidat ca cel mai mare parc industrial din România, precum și din rețeaua CTP. CTPark Bucharest West are o suprafață închiriabilă de peste 770.000 m2 și găzduiește peste 2.000 de angajați.

Sectorul industrial a fost în centrul atenției în ultimii ani, atât pentru modul impresionant în care s-a dezvoltat domeniul, dar și pentru că modificările legislative au impus noi norme în ceea ce privește sustenabilitatea clădirilor industriale. Din cele 350 de clădiri cu certificate BREEAM din România, CTP are peste 25%, fapt care confirmă angajamentul companiei pentru sustenabilitate. În CTPark Bucharest West, conceptele ce țin de mobilitate (de la legătura cu autostrada la trasee pentru biciclete și trotuare), biodiversitate, eficiență energetică, surse regenerabile (panourile fotovoltaice) sunt abordate la nivelul întregului parc. „Clubhaus s-a impus ca un game-changer pe piața parcurilor industriale prin faptul că a fost gândit ca o platformă pentru evenimente educaționale, având un amfiteatru multifuncțional, în care clienții pot susține workshopuri și traininguri, cât și pentru serviciile pe care le oferă. Are restaurant și pizzerie, cafenea, săli de întâlniri, cabinet medical în care clienții și angajații lor pot beneficia de servicii medicale gratuite, zonă de sport în aer liber și minimarket. Certificarea BREEAM Outstanding este un nou record pentru CTP, cu atât mai importantă pentru că nu vorbim de o clădire de birouri, ci de o dotare a unui parc industrial”, a afirmat Ana Dumitrache, Country Head, CTP România.

Clădirea Clubhaus a fost atent optimizată din etapa de proiectare. Eficiența anvelopei și echipamentele performante asigură un consum redus de energie, care e produsă, în proporție de 20%, de panourile fotovoltaice de pe acoperiș. Spațiile interioare beneficiază de multă lumină naturală, confort termic și acustic. Obiectele sanitare alese asigură cel mai mic consum de apă posibil și există inclusiv sisteme de detecție și prevenție a posibilelor scurgeri de apă.

Ca amenajare exterioară, Clubhaus este înconjurat de o livadă de pomi, viță de vie, diverse specii de arbuști și flori. Acoperișul corpului de clădire parter este inierbat, vizibil din zona de birouri, iar păsările și insectele au căsuțe și hrănitoare montate în copaci. „Sărbătorim trei ani de colaborare cu CTP prin obținerea unui certificat BREEAM New Construction, fully fitted, de nivel maxim – Outstanding! Dincolo de multe specificații tehnice, care fac clădirea CTP Clubhaus foarte performantă, economică, sănătoasă pentru cei care o folosesc, aceasta reprezintă și unul din marile obiective ale colaborării noastre: să facem parcuri logistice pentru oameni, nu doar pentru autovehicule și fluxuri tehnologice. Clădirea asigură dotările necesare miilor de oameni care lucrează sau trec zilnic prin CTPark Bucharest West”, a declarat Adrian Pop, Manager ADP Green Building.

CTP România folosește standardul BREEAM New Construction pentru toate clădirile noi pe care le dezvoltă. Deține 23 de clădiri certificate BREEAM New Construction, cu un punctaj mediu de 65,21%. Dintre acestea, 14 au obținut calificativul Very Good, 8 au obținut calificativul Excellent, iar CTP Clubhaus a obținut certificatul BREEAM Outstanding.

Toate clădirile construite de CTP în urmă cu mai mult de trei ani, respectiv cele achiziționate de CTP România, sunt certificate BREEAM In-Use. CTP deține 65 de clădiri certificate BREEAM In-Use, cu un punctaj mediu de 60,31%. Dintre acestea, 57 au obținut BREEAM In-Use Very Good și 8 au obținut certificarea BREEAM In-Use Excellent.

În prezent, CTP România are în curs de certificare alte 14 clădiri existente și încă 26 de clădiri noi in fază de proiectare sau execuție.