Acesta va colabora îndeaproape cu Remon Vos, Directorul General al companiei, cât și cu Andreea Odovîncă, CFO al CTP Romania, pentru a asigura dezvoltarea, majorarea cotei de piață și profitabilitatea CTP. 

Richard Wilkinson va fi direct implicat în elaborarea strategiei financiare a grupului, pentru a sprijini și îmbunătăți performanța CTP în plan internațional și pentru a consolida direcțiile de creștere implementate de celelalte departamente ale companiei. Richard Wilkinson va reprezenta CTP în negocierile cu băncile de investiții în vederea obținerii facilităților de credit, cu investitorii și cu partenerii de afaceri. În calitate de CFO, va susține dezvoltarea continuă și accelerată a CTP și atingerea țintelor stabilite, printre care se numără mărirea portofoliului internațional la 10 milioane metri pătrați până în 2020, cu un ritm estimat de creștere de 1 milion m2  pe an. Un alt deziderat este și majorarea numărului de clienți ai companiei. 

Richard Wilkinson a urmat cursurile London School of Economics, a treia universitate de profil economic din lume, și are o experiență profesională vastă, marcată de cei aproape 30 de ani petrecuți la Erste Group, în Viena, unde a ocupat diferite funcții de conducere, care au culminat cu preluarea poziției de Șef al diviziei comerciale de real estate în anul 2011. Din această funcție a condus Erste Group către poziția de lider în Europa Centrală și de Est, pe acest segment.

„Sunt mândru că m-am alăturat echipei CTP, companie pe care o cunosc bine și a cărei viziune și evoluție le-am apreciat întotdeauna. Sunt nerăbdător să folosesc experiența pe care am acumulat-o pentru a contribui la planurile de creștere ale CTP, una dintre cele mai de succes și mai dinamice  companii de real estate din Europa Centrală și de Est. În prezent avem peste 450 de clienți în portofoliu și oportunități excelențe de extindere în regiune. Apreciez foarte mult angajamentul CTP de a furniza servicii peste standardele pieței și de a oferi chiriașilor un pachet de servicii complet, care depășește îndatoririle curente ale unui dezvoltator de spații industriale și logistice. Îmi doresc să ajut la atingerea țintelor de creștere ale companiei, iar primul pas va fi implementarea unor sisteme noi în departamentele de IT și contabilitate. În al doilea rând, voi îmbunătăți și aprofunda bazele de finanțare necesare dezvoltării CTP în cele mai bune condiții”, a declarat Richard Wilkinson, CFO al CTP. 

Potrivit lui Richard Wilkinson, în ceea ce privește tendințele din țările în care CTP este activ, Republica Cehă și Slovacia rămân favorite pentru activitățile de producție și depozitare ale companiilor din țări cu economii dezvoltate, ca Germania și Austria. România și Ungaria se concentrează pe segmentul de servicii. România este în plin proces de consolidare a infrastructurii: de la construirea de noi drumuri, la îmbunătățirea celor existente. 

“În timp ce Republica Cehă are un proces relativ complicat de obținere a avizelor de construcție, România este actualmente mai deschisă noilor proiecte și investițiilor, iar acest lucru este reflectat și în descreșterea ratei șomajului, de la an la an, precum și în majorarea PIB-ului, a cărui evoluție estimăm că va fi mai bună în comparație cu alte țări din regiune”, a punctat Richard Wilkinson.

Conform noului CFO, indicatorul loan-to-value (LTV) al CTP (raportul dintre valoarea creditelor şi cea a garanţiilor constituite de un investitor) calculat la nivelul întregului portofoliu de 95 de proprietăți se situează la 49%. 

“Pe măsură ce compania crește ca mărime și importanță pe piețele unde activăm, va trebui să ne adaptăm platformele condițiilor locale. Ne bazăm pe know-how-ul echipelor noastre din diferite țări, pentru a ne consolida poziția în fiecare regiune în parte”, a conchis Richard Wilkinson. (sursa: CTP)