In ultima sa tranzactie de achizitie, CTP a cumparat de la Prologis 4 depozite cu o suprafață totală închiriabilă de peste 100.000 metri pătrați, la care se adaugă 36 de hectare de terenuri pregătite pentru dezvoltarea unor proiecte personalizate. Depozitele Prologis sunt strategic situate în imediata apropiere a unei alte proprietăți CTP.

 

Extinderea CTP este una de succes în România. CTPa finalizat recent o proprietate industrială personalizată pentru Fraenkische, unul din clienții tradiționali ai CTP. De asemenea, CTP a cumpărat 44.000metri pătrați de spațiu logistic de clasă A în Arad la începutul anului și 25.000 metri pătrați în Deva. CTP construiește în prezent proprietăți în Cluj, Pitești and în București, în special pentru clienți cu care CTP deja colaborează.

 

 “Acum este cel mai bun moment să investim în România, o țară cu o creștere estimată a PIB de peste 4% pentru 2015 și o piață de circa 20de milioane de locuitori. București și alte oraședin România oferă forța de muncă de care investitorii au nevoie: calificată, în număr suficient de mare și la costuri competitive. În ultimii ani, România și-a îmbunătățit semnificativ infrastructura, inclusiv rețeaua de drumuri, iar aceste evoluții pozitive vor continua și în perioada următoare”, afirmă Remon Vos, director general CTP.

 

CTP caută să investească mai mult în România și estimează că activele sale vor depăși 250 de milioane de euro. Parcul logistic din București are în prezent o rată de ocupare de peste 80% cu chiriași precum Cargo Partner, Geodis, Gefco, Quehenberger și alții.

 

La nivel european, CTP gestionează un portofoliu de proprietăți industriale de clasă A cu o suprafață închiriabilă de 3 milioane de metri pătrați, iar ținta CTP pentru anul 2020 este de a gestiona 5 milioane de metri pătrați. (sursa: CTP)