Acest parteneriat cheie va fi primul de acest gen pentru activele logistice și este o demonstrație a angajamentului CTP față de durabilitate și leadershipul ecologic. CTP stabilește un standard foarte ridicat pentru alți dezvoltatori din domeniu, datorită dimensiunii proiectului de certificare, care acoperă aproximativ 300 de clădiri din șase țări. Acest proiect demonstrează, de asemenea, leadershipul BRE în ceea ce privește inovația, aducând schemele sale de certificare la o gamă tot mai mare de clase de active noi și emergente.


În cadrul acordului, BRE și CTP Invest, în calitate de client, vor emite o cerere comună de propuneri (RFP) într-o licitație către rețeaua de evaluare BREEAM. Această abordare permite volumul uriaș de evaluări să fie gestionat mai rapid și mai eficient printr-un grup de evaluatori, toate funcționând cu niveluri ridicate de experiență și la scară largă. Procesul de licitație va fi deschis tuturor evaluatorilor BREEAM, asigurând nivelul final de echitate și transparență pe piață.
În ceea ce privește această certificare, abordarea CTP Invest cu privire la principiile de mediu este clară, trimițând un mesaj în acest sens către piața imobiliară.


Schema BREEAM In-Use oferă o certificare de sustenabilitate bazată pe știință, care permite CTP să măsoare, să gestioneze, să urmărească și să îmbunătățească funcționarea întregului portofoliu de active. Platforma digitală BREEAM In-Use va permite compararea rapidă a performanțelor activelor pe teritorii, astfel încât administratorii de active să învețe unul de la celălalt să aducă îmbunătățiri.


Stefan de Goeij, Head of Property Management, care conduce inițiativa CTP Invest, a declarat: „Deoarece suntem proprietari și manageri pe termen lung ai clădirilor pe care le construim, folosim schema BREEAM In-Use, deoarece trebuie să monitorizăm continuu performanța pe termen lung a unei clădiri - nu numai faza de construcție, ci și faza operațională după construcție. De asemenea, necesită un orizont de investiții pe termen lung, deoarece va trebui să certificăm o clădire la fiecare trei ani. ” (sursa: CTP)