„Filosofia noastră este să aducem valoare și să promovăm standardele CTP acolo unde investim. Am intrat pe piața din Craiova anul trecut, prin achiziția CTPark Craiova East, un parc industrial pe care îl extindem deja și care va depăși 53.500 mp până la finalul anului. Este o investiție care demonstrează angajamentul nostru pe termen lung în Craiova, o comunitate în care credem și alături de care vrem să creștem. Ne bucurăm că am reușit să aducem în proiect clienți care sunt deja în portofoliul nostru și cu care am reușit să creăm parteneriate de succes, așa cum este A&D Pharma – Dr.Max Group”, a declarat Ana Dumitrache, Country Head, CTP România.
 
Noul depozit este deja complet închiriat, A&D Pharma – Dr.Max Group urmând să ocupe o suprafață de peste 5.000 mp în parcul industrial CTPark Craiova East. A&D Pharma – Dr.Max Group este, de asemenea, chiriaș în parcurile CTP din București, CTPark Mogoșoaia fiind cel mai mare depozit farmaceutic din țară și din Sibiu.

„Ne continuăm planurile de dezvoltare în zona de logistică și facem investiții pe termen lung pentru a răspunde nevoilor pacienților și partenerilor noștri. În baza parteneriatului de încredere pe care îl avem cu CTP, maximizăm capacitatea de depozitare în zona Craiova – un pol logistic important, astfel încât să acoperim cât mai eficient zona de sud a țării”, a afirmat Cezar Zaharia, CEO A&D Pharma – Dr.Max Group.

Tranzacția de închiriere a fost intermediată de compania de consultanță Cushman & Wakefield Echinox.

“Prin această tranzacție, A&D Pharma – Dr.Max Group devine un chiriaș semnificativ de spații logistice la nivel național. În ultimii trei ani, am contribuit cu succes la extinderea portofoliului logistic al companiei cu peste 50.000 mp în orașe-cheie din România, București, Sibiu și Craiova. Suntem încrezători că dezvoltarea sustenabilă a sectorului farmaceutic și a comerțului online vor continua să fie printre motoarele pieței spațiilor de depozitare din România”, a declarat Rodica Târcavu, Partner Industrial Agency Cushman & Wakefield Echinox.


CTPark Craiova East este amplasat în partea de est a orașului Craiova, pe strada Henry Ford, cu acces rapid la drumurile europene E70, E79 și E574, care oferă o conexiune facilă către București și către Pitești. Parcul industrial are o suprafață existentă de 40.000 mp, iar după această extindere, va ajunge la o suprafață totală de circa 53.500 mp, consolidându-se ca un important hub logistic în zonă.

În România, CTP deține o suprafață totală de peste 2,1 milioane mp de depozite de clasa A în 15 orașe: Arad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Oradea, Pitești, Sibiu, Timișoara, Turda, Târgu Mureș, Caransebeș, Ineu și Salonta. Până la finalul anului, portofoliul dezvoltatorului este așteptat să depășească 2,5 milioane mp.