Cu o suprafaţă care va totalizează aproximativ 100.000 mp, CTPark Arad West este primul proiect construit de CTP în Arad, la standardele recunoscute ale grupului, prezent în 10 ţări. Pe piaţa din Arad, compania CTP a intrat în anul 2015 şi mai deţine parcurile industriale CTPark Arad şi CTPark Arad North, care cumulează aproape 60.000 mp.

"Locaţie, locaţie, locaţie este mantra tuturor atunci cand vorbim de proprietăţi şi de alegerea unui spaţiu imobiliar, iar proiectul nostru din Arad are o locaţie cu adevărat strategică. Sunt sigură că jucătorii activi pe piaţa din Arad cunosc foarte bine avantajele acestei locaţii cheie. Ce mai avem să arătăm sunt avantajele clădirilor noastre premium, eficiente energetic, construite la standarde internaţionale avansate, care să îi ajute în mod real să atragă forţă de muncă şi să ţină sub control costurile cu utilităţile, care au devenit la fel de importante precum chiria", a declarat Ana Dumitrache, Country Manager CTP România.

CTPark Arad West este a situat în zona industrială Arad Vest, la mai puţin de 3 km de centrul oraşului şi la doar 4 minute de Autostrada A1 şi de viitorul culoar de transport paneuropean Bucureşti-Timişoara-Arad-Nădlac, care va lega Europa de Vest de Europa de Sud-Est. Localizarea sa în zona industrială a Aradului contribuie la dezvoltarea businessurilor prin sinergiile pe care le pot dezvolta împreună cu celelalte companii din zonă care oferă servicii conexe.

Accesul direct la autostrada A1 facilitează toate operaţiunile logistice, livrări sau transporturi dedicate, indiferent de tipul de gabarit necesar. De asemenea, distanţa mică faţă de centrul oraşului asigură viitorilor angajaţi din Arad sau din localităţile învecinate posibilitatea de a ajunge rapid la viitorul loc de muncă folosind mijloacele de transport în comun, linia de tramvai şi autogara aflându-se în imediata vecinătate a CTPark Arad West, subliniază sursa citată.

Proiectul noului parc CTPark Arad West va acomoda atât spaţii CTFlex destinate companiilor mici şi mijlocii, cât şi spaţii CTSpace pentru companii care au nevoie de suprafeţe generoase. Altfel spus, începând de anul viitor, vor fi disponibile suprafeţe de închiriat începând de la 500 mp şi până la 15.000 mp.

Lucrările de dezvoltare vor începe în ultimul trimestru al anului 2022, iar în anul 2023 vor fi livrate primele spaţii din totalul de aproximativ 100.000 mp planificaţi. În prezent, CTP are în dezvoltare la nivelul mai multor oraşe din România, printre care Arad, Oradea, Timişoara şi Bucureşti, o suprafaţă totală de aproximativ 290.000 mp.

În România, CTP deţine o suprafaţă totală de aproximativ 2,2 milioane mp de depozite de clasa A în 15 oraşe: Arad, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Oradea, Piteşti, Sibiu, Timişoara, Turda, Târgu Mureş, Caransebeş, Ineu şi Salonta.