CTP Invest a cumpărat 25,75% din părţile sociale ale firmei Universal Management, care deţine 70-80 de hectare de teren la km 23 pe autostrada A1. Vânzătorul este controlat indirect de familia omului de afaceri Nicolae Raţiu. Preţul plătit de investitori pentru cele circa 20 hectare de teren achiziţionate se ridică la circa 4 mil. euro, potrivit informaţiilor Capital. În plus, CTP şi-a rezervat dreptul de a cumpăra întregul lot pe viitor. 

Nicolae Raţiu a început să comaseze terenul încă din anul 2000, iar în 2002 a obţinut titlul de parc industrial. O parte din terenul deţinut aici a fost vândut către americanii de la Prologis, care au dezvoltat o serie de spaţii de depozitare cumpărate anul trecut tot de CTP; iar o altă parte către furnizorul de servicii în domeniul logistic H. Essers. 
Cel mai probabil, terenul achiziţionat va fi utilizat pentru extinderea fostului parc Prologis, în cadrul căruia CTP a început luna trecută să construiască speculativ o nouă clădire cu o suprafaţă de 60.000 mp şi o valoare de investiţie care se ridică la 35 mil. euro.

Anul trecut, după achiziţia în rafală a cinci parcuri logistice şi a unor depozite mai mici, plus peste 120 hectare de teren, CTP a devenit lider şi pe piaţa românească, chiar dacă în ianuarie 2015 nu avea nicio proprietatea operaţională aici. Portofoliul local al companiei a ajuns la o suprafaţă de circa 500.000 mp, după investiţii care depăşesc 250 mil. euro.

CTP a cumpărat anul trecut două dintre cele mai mari parcuri logistice din ţară. Cel mai important activ local al companiei este Bucharest West cumpărat de la Portland Trust pentru circa 60 mil. euro. Parcul, amplasat la kilometrul 13 pe autostrada A1, are depozite cu o suprafaţă de 130.000 mp şi 11 hectare de teren disponibil pentru extindere. În aceeaşi zonă, olandezii au cumpărat cu circa 40 mil. euro şi Prologis Park Bucharest A1, parc logistic cu o suprafaţă de peste 100.000 mp şi 36 de hectare de teren destinat extinderii. În urma acestei tranzacţii, americanii de la Prologis s-au retras din România.

Cele două parcuri sunt completate de Deva Logistics Park, Mercury Logistics Park şi Cefin Logistic Park Arad. Lor li se adaugă primul proiect dezvoltat integral de companie pentru producătorul german Frankische, pe un teren deţinut de CTP în Turda, şi două depozite mai mici în localitatea Ghiroda de lângă Timişoara şi în Deva. CTP mai deţine terenuri în Sibiu, Cluj şi lângă Piteşti. La Cluj, compania a predat recent un centru de distribuţie de 25.000 mp către Profi. (sursa: capital.ro)