Peste 50% din volumul tranzacțiilor, respectiv 151.000 de metri pătrați, s-au încheiat în Republica Cehă, piața de bază a CTP, informează compania.

 

"Poziția CTP în piața de bază rămâne puternică, și constatăm o creștere a cererii din partea companiilor din sectorul automotive, electronice și e-commerce. Gradul de ocupare se ridică la peste 90%, și construim pentru a putea satisface cererea tot mai mare," afirmă Jaroslav Kaizr, Business Director CTP.

 

Activitatea de închiriere din România a crescut în primul trimestru al acestui an. În total, tranzacțiile noi din piață însumează peste 60.000 de metri pătrați. Una dintre cele mai mari tranzacții din țară în primul trimestru a fost închirierea a 15.000 metri pătrați către compania de logistică OTZ. De asemenea, Laboratoarele Fares Bio Vital au semnat pentru o suplimentare de 3.000 mp în CTPark Deva.

 

"Se înregistrează o creștere masivă a cererii de spații în România, condusă în principal de furnizorii de servicii logistice și de sectorul de producție," afirmă Marian Orzu, Head of Business Development and Leasing Romania.

 

În Slovacia au fost semnate tranzacții de 19.000 metri pătrați, în timp ce, în Ungaria, compania a tranzacționat 30.000 de metri pătrați.

 

Ținta CTP este de a avea un portofoliu de proprietăți industriale de clasă A de cinci milioane de metri pătrați până la finalul anului 2018. (sursa: profit.ro)