Pe marile grupe industriale creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în industria bunurilor de capital (+15,6%), în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+4,4%), industria bunurilor de uz curent (+2,8%) şi industria bunurilor intermediare (+0,8%). Industria energetică a scăzut cu 9,5%. Potrivit datelor INS, în octombrie 2013, cifra de afaceri din industrie a crescut cu 3% faţă de luna precedentă datorită creşterilor din industria prelucrătoare (+3,1%) şi din industria extractivă (+0,5%).

Pe marile grupe industriale s-au înregistrat creşteri în industria bunurilor de capital (+6,9%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+6,8%), industria bunurilor intermediare (+3,8%) şi industria bunurilor de uz curent (+1,0%). Industria energetică a scăzut cu 8,4%. Faţă de octombrie 2012, cifra de afaceri din industrie a crescut pe ansamblu cu 3,2%, datorită creşterilor din industria prelucrătoare (+3,8%).

 

Industria extractivă a scăzut cu 11%. Pe marile grupe industriale creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în sectoarele: industria bunurilor de capital (+10,1%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+3,6%), industria bunurilor de uz curent (+2,4%) şi industria bunurilor intermediare (+1,8%). Industria energetică a scăzut cu 9,5%. (Sursa: ziarulevenimentul.ro)