Costin s-a alăturat echipei JLL anul trecut pe poziția de Business Developer Industrial din care asigura suport managementului în identificarea oportunităților de business pe segmentul industrial și logistic. Costin își va continua activitatea curentă în paralel cu noile responsabilități, care includ dezvoltarea departamentului industrial și logistic și oferirea de servicii de consultanță pentru o varietate de clienți, incluzând dezvoltatori și utilizatori finali.

El are o experiență de peste 14 ani în vânzări, din care 4 în domeniul imobiliar și este unul dintre cei mai activi și respectați consultanți de pe piață, numele lui fiind legat de tranzacții cheie realizate pe segmentul industrial și logistic.

”Piața industrială din România a fost martora câtorva recorduri în 2016: stocul modern de spații industriale a depășit 2,5 milioane de metri pătrați, iar cererea brută a fost de peste 460.000 de metri pătrați, cifre care au făcut ca anul 2016 să fie unul dintre cei mai buni din istoria pieței. România va rămâne foarte atractivă atât pentru dezvoltatori, cât și pentru chiriași datorită locației strategice în Europa și pentru că este o piață mare de consum cu o putere de cumpărare în creștere. Ne așteptăm ca în acest an să fie livrate pe piață proiecte care vor cumula 340.000 de metri pătrați, nivel comparativ cu cel din 2016. Astfel, putem spune că piața înregistrează o  creștere stabilă”, spune Costin Bănică, Head of Industrial Agency JLL Romania.
Departamentul industrial al JLL Romania a fost anul trecut unul dintre liderii pieței de profil, cu tranzacții intermediate care au cumulat aproape un sfert din volumul total de spații închiriate la nivel național.

Printre companiile pentru care JLL a închiriat spații industriale și logistice anul trecut se numără Profi, Antalis, DB Group, SE Bordnetze, Delfingen, KLG, Gebruder Weiss, DPD sau Iron Mountain.

JLL este o firmă specializată în servicii profesionale și de management al investițiilor, dedicate domeniului imobiliar. (sursa: profit.ro)