De câțiva ani, producătorul german de biciclete Corratec caută o locație suplimentară de producție în Europa. Compania  și-a găsit în sfârșit un amplasament potrivit la marginea orașului universitar românesc Timișoara. În februarie 2022 va fi distribuită din România prima serie de biciclete și biciclete electrice marca Corratec.

Pentru noua fabrică, compania a investit o sumă nedezvăluită pentru a achiziționa o clădire principală existentă de aproximativ 50.000 de metri pătrați plus mai multe anexe, o suprafață totală de 30.000 de metri pătrați. Cu noua unitate, Corratec va adăuga producția de 300.000 de biciclete electrice și biciclete la fabrica existentă din Raubling, Germania.

Fabrica a fost folosită anterior de Kathrein Digital Systems GmbH, activ în domeniul recepției digitale prin satelit, terestre, cablu sau IP și distribuției semnalului acestora în clădiri și rulote. 
Deschiderea fabricii din România este o parte importantă a strategiei Correctec. Compania își propune să continue să se extindă pe piața globală.