Continental se intenționează să angajeze în România aproape 1.000 de persoane. Cei 1.000 de noi membri ai echipei Continental România vor putea alege locația pe care și-o doresc: Timișoara, Sibiu, Iași, Brașov, Nădab sau Carei, în specializările: inginer software, hardware sau mecanic, tehnicieni, electricieni, operatori de linie sau mecanici de întreținere, iar procesul de recrutare va fi simplificat utilizând o nouă bază de date - IBM Kenexa (www.romania.careers-continental.com ).

 

„În ultimii ani, ne-am extins poziţionarea atât din punct de vedere geografic, cât şi a produselor. În acest fel, importanţa managementului bazat pe aptitudini şi dezvoltarea culturală au crescut în continuare în mod corespunzător. Noi reacţionăm în consecinţă. În anul 2013, Continental a creat locuri de muncă în special în China (aproximativ 1.800), România (aproximativ 1.500) şi America de Nord (aproximativ 1.500)” a declarat Directorul de Resurse Umane la nivel de concern, Elke Strathmann.

 

„Din cele 1000 posturi disponibile în România în 2014, jumătate vizează absolvenții facultăților tehnice: automatică, calculatoare, electronică, telecomunicații, electrotehnică și mecanică. Avem o strânsă colaborare cu facultățile de profil materializată în: dotarea de laboratoare, sponsorizări și donații de componente pentru activitățile practice, organizare de practică de specialitate în companie și elaborarea lucrărilor de diplomă, implicare în stabilirea curriculei de specialitate și competiții pentru studenți,  prin intermediul acestora sprijinind nivelul lor de pregătire. Pentru posturile deschise în unitățile de producție, pregătim personalul în cadrul fiecărei unități și ne bazăm acum și pe prima generație care va absolvi Școala Profesională, să își înceapă activitatea” a declarat directorul pentru cercetare și dezvoltare al concernului Continental în România, prof. dr. Christian von Albrichsfeld.

 

„În acest context, ne bucurăm să anunțăm introducerea unei noi baze de date de recrutare, pe care o puteți accesa la următorul link: www.romania.careers-continental.com . Această bază de date prezintă multiple avantaje pentru candidați. În baza unui cont de utilizator, candidații pot depune aplicația lor pe pozițiile disponibile, pot urmări în orice moment statusul procesului de selecție și istoricul comunicării lor cu compania Continental. Mai mult de atât, candidații pot rula și programa periodic căutări de poziții disponibile în funcție de criteriile pe care ei și le stabilesc. Introducerea unui nou sistem de gestionare a aplicatiilor permite un proces mai transparent pentru candidat, care poate urmări în permanență statusul aplicației” a declarat Anica Stoica, coordonator pentru Resurse Umane în Continental la nivel de România.

 

Cu o cifră de afaceri preliminară de aproximativ 33,3 miliarde de euro în anul 2013, Continental se numără printre cei mai importanţi furnizori pentru industria auto la nivel mondial. Prin intermediul produselor sale din domeniul sistemelor de frânare, al sistemelor şi componentelor de propulsie şi de rulare, instrumentare, soluţii infotainment, sisteme electronice pentru autovehicule, anvelope şi produse tehnice din elastomeri, Continental îşi aduce contribuţia la siguranţa în trafic şi la protecţia climei. În plus, Continental este un partener competent în comunicarea auto interconectată. În prezent, Continental are aproximativ 178.000 de angajaţi în 49 de ţări.

 

Până la sfârşitul anului 2013, Continental a investit peste 830 de milioane de euro în activităţile din România. Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și trei centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie  al anvelopelor pentru Europa de Est, în Săcălaz.

 

 Continental avea la finalul anului 2013 peste 13.000 de angajaţi și își va mări echipa cu peste1500 noi membri în România. (sursa: capital.ro)