Deși piața pare blocată pe acest segment al tranzacțiilor imobiliare, în opinia unor brokeri mai există proprietăți disponibile, care nu sunt listate.

Costel Alecu, managing partner al Romtor Real Estate, identifică o serie de motive pentru care nu este făcută publică o intenție de vânzare: "proprietarul fie dorește să sondeze piața, fie este indecis, ar prefera să închirieze sau așteaptă oferta din partea unui potențial cumpărător, înainte de a lua decizia finală. Mai există situația în care sunt divergențe între acționari".

În unele cazuri proprietățile stau ascunse pentru că deținătorii nu doresc să dea naștere la îndoieli asupra bonității lor financiare, pentru a nu se expune unor negocieri dure și dezavantajoase.

"Ține de experiența, de contactele personale ale brokerului și de încrederea pe care acesta a generat-o în piață, pentru a putea scoate la iveală astfel de proprietăți", a declarat Costel Alecu.

Mai mult de două treimi din cererea de inchiriere din primul trimestru a vizat Bucureștiul, ceea ce explică comportamentul rezervat al proprietarilor, în ceea ce privește vânzarea.

În privința chiriilor solicitate în Bucureşti, ele se ridică în cazul proprietăţilor din sectorul distribuţiei FMGC, retail sau a comerţului online între 3,5 și 4,1 euro/mp/lună. Pentru spaţiile industriale proprietarii cer până la 3,3 – 4,25 euro/mp/lună. (sursa: Romtor Real Estate)