20.400 mp vor fi în curând livrați, iar dezvoltatorii Global Vision și Globalworth spun că sunt în discuții avansate pentru închiriere și depozitare cu mai mulți operatori din zona Constanța..


““Deși am traversat o perioadă dificilă, în care au existat unele impedimente privind aprovizionarea cu materiale și echipamente produse în afara țării, printr-o monitorizare zilnică, echipele noastre au reușit să mențină ritmul execuției conform planificării. Am luat toate măsurile de protecție și prevenție și am putut să păstrăm ritmul de lucru preconizat de dinainte de începerea crizei generate de COVID-19. În acest moment, anvelopa clădirii este finalizată integral. La fel și pardoseala interioară, instalațiile de limitare și stingere incendiu interioare și exterioare, instalațiile pluviale, instalațiile electrice de iluminat și suntem în curs de realizare a drumurilor si platformelor din incintă, a spațiilor anexe și a racordurilor la utilități”, a declarat Mihaela Domuța, Senior Project Manager Global Vision. 


Parcul de business dezvoltat de Global Vision în asociere cu Globalworth este amplasat în imediata apropiere a Portului Constanța, pe traiectoria Coridorului IV Paneuropean și va fi cel mai mare pol de business din sud-estul României, atunci când va fi complet construit, în 2024.
Proiectul este dezvoltat pe un teren cu suprafață extrem de generoasă, de 100Ha, mărginit de drumul național care leagă Constanța de Mangalia, la doar câteva sute de metri de intersecția cu autostrada A4. 


Global Vision a început dezvoltarea Constanța Business Park anul trecut, în noiembrie. Unitatea industrială de 20.400 mp care va fi livrată în următoarele luni este doar prima din planul extins de dezvoltare. Proiectul permite construirea a până la 8-10 astfel de unități care ar putea însuma o suprafață de peste 200.000 mp doar de funcțiune logistic-industrială.


“În noiembrie, anul trecut, am inceput dezvoltarea Constanta Business Park, a large-scale project de lângă Portul Constanța. Suntem parteneri ai Globalworth în acest proiect care conține nu doar componenta de logistică, ci și o serie de funcțiuni complementare. Este un proiect ambițios, de regenerare urbană. Amplasarea este una excelentă, strategică: la capătul estic al coridorului pan-european, lângă port, adiacent căii ferate, lucru care ne face să includem în planurile de dezvoltare legătura directă cu infrastructura feroviară”, adaugă Mihaela Domuța. 


Funcțiunea logistic-industrială va fi completată cu un terminal intermodal conectat la calea ferată adiacentă proprietății,însăîn planul 1, respectiv zona de acces din imediata proximitate a drumului național, reprezentanții Global Vision spun că definitivează un proiect complex de retail cu spatii de bricolaj, supermarket, sports retail si strip mall gallery sau drive-in restaurant. 
Dezvoltarea va avea și componente de office si hospitality, structurate într-un concept de parc de birouri cu zone verzi amenajate și parcări supraterane. Totodată, proiectul presupune și dezvoltarea de lucrări suplimentare de infrastructură. Accesul principal în parcul de business se va facedin drumul national DN 39, printr-un sens giratoriu care va realiza conexiunea cu artera rutieră.


Despre Global Vision
Fondată în 2004, compania Global Vision dezvoltă, proiectează, construiește și asigură managementul proiectelor imobiliare pentru investitori privați și instituționali din România și CEE. De asemenea, compania deține un portofoliu propriu de proprietăți format din clădiri de birouri, proiecte rezidențiale și industriale. Cu o echipă de peste 200 de specialiști în real estate, operațiunile Global Vision sunt structurate în trei divizii de expertiză interconectate, respectiv: dezvoltare de proprietăți, construcții și inginerie civilă și management de proprietăți. 
În acest moment, Global Vision dezvoltă parcuri logistice și industriale și în Chitila – in asociere cu Globalworth -, Otopeni, Oradea, Arad și Timișoara.
Mai multe informații despre Global Vision pot fi găsite pe www.globalvision.ro. (Sursa: Global Vision)