Aceasta tranzactie reprezinta un pas in îndeplinirea obiectivului dezvoltatorului imobiliar de la Iași, de a-și diversifica portofoliul, cu accent pe segmentul producției industriale de nișă.  IULIUS este singurul dezvoltator și operator român de proiecte imobiliare cu utilizare mixtă, precum și unul dintre jucătorii de top pe piața de birouri, cu peste 20 de ani de experiență imobiliară. Compania din Iași s-a concentrat pe extinderea în alte domenii, mai precis în segmentul de producție. În prezent, compania este acționarul majoritar la Carbochim, cel mai mare producător de produse abrazive profesionale din România.
”Ocupăm o poziţie dominantă pe piaţa imobiliară din România şi ne-am dorit să ne extindem aria de expertiză către producţie, cu aceeaşi implicare şi pasiune. Astfel, considerăm că achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni al Carbochim Cluj-Napoca reprezintă o decizie strategică în activitatea noastră şi, totodată, o provocare. Carbochim are o experienţă notabilă în domeniu, de peste 70 de ani, şi credem în capacitatea sa de dezvoltare. Suntem convinşi că îmbinând know-how-ul Carbochim cu viziunea şi experienţa în property management ale Iulius vom realiza obiectivul nostru comun, acela de a consolida strategia de creştere şi de a aduce plus-valoare portofoliului”, a declarat Iulian Dascălu, preşedintele companiei Iulius.
Înființată în 1949 în Cluj-Napoca, Carbochim SA este acum cel mai mare producător de produse abrazive profesionale din România. Carbochim are în prezent un sistem de distribuție care acoperă toate regiunile geografice ale României, precum și conexiuni comerciale puternice cu țări precum Cehia, Polonia, Ungaria, Elveția, Belgia, Germania și Italia. (sursa: news.ro)