Suprafața totală a proiectului Orhideea Towers este de 37.000 de metri pătrați.

 

Contractul a fost semnat pe o perioadă de zece ani, iar Misys are opțiunea de a se extinde până la 13.000 de metri pătrați.

 

Misys, o companie internațională specializată în dezvoltarea de software financiar, cu peste 2.000 de clienți în 130 de țări, va ocupa din luna martie 2018 o suprafață de 8.000 de metri pătrați în cadrul proiectului Orhideea Towers.

 

Compania se află în portofoliul de chiriași ai CA Immo încă din anul 2008, având sediul în complexul River Place, unde și-a extins suprafața de la 2.200 la 6.500 de metri pătrați de birouri.  Misys este prezentă în România din anul 2006.

 

”Dezvoltarea Orhideea Towers ne permite să preîntâmpinăm solicitările de extindere ale chiriașilor noștri, cu mulți dintre care avem o istorie îndelungată. În același timp, ne vom consolida poziția pe piața din România și vom adăuga o nouă clădire de clasa A în portofoliul nostru, în întregime ocupat”, a declarat Frank Nickel, Chief Executive Officer în cadrul CA Immo.

 

Tranzacția de închiriere a fost intermediată de compania de consultanță imobiliară CBRE.

 

Orhideea Towers este primul proiect imobiliar dezvoltat de la zero de CA Immo în România, care presupune o investiție de 75 de milioane de euro. Construcția a demarat în luna octombrie 2015 și se va încheia în anul 2017, având ca antreprenor general compania austriacă PORR Construct.

 

Proiectul are o suprafață închiriabilă de 37.000 de metri pătrați și include două turnuri de birouri conectate între ele printr-o punte cu suprafețe vitrate, cu 13 (P+12), respectiv 17 (P+16) etaje supraterane, cu suprafețe ample de până la 2.700 de metri pătrați per etaj și două etaje subterane. Clădirea va dispune de 406 de locuri de parcare, precum și spații de depozitare pentru biciclete, cu dușuri și vestiare pentru bicicliști.

 

CA Immo a fost fondată în anul 1987, iar în prezent este activă pe piețele din Austria, Germania, Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia și România.

 

În România, CA Immo este prezent din anul 2001 și deține un portofoliu de cinci clădiri de birouri: Opera Center 1 și 2, River Place, Europe House și Bucharest Business Park, care totalizează o suprafață închiriabilă de aproximativ 106.300 de metri pătrați, o rată de ocupare de 93% și o valoare de 258 de milioane de euro. (sursa: profit.ro)