"Suntem încântaţi că vom face această investiţie în România. Noua fabrică din România va completa activitatea noastră din Polonia şi va oferi clienţilor noştri soluţii suplimentare", a declarat, într-un comunicat, Janusz Kasprzyk, vicepreşedintele operaţiunilor din Europa ale companiei.

 

Fabrică va fi amplasată în apropierea Aeroportului Timişoara într-un spaţiu de 6.000 de metri pătraţi şi va avea mai multe linii de producţie. Compania intenţionează să înceapă angajările pentru unitatea din Timişoara în trimestrul al treilea din acest an.

 

Kimball Electronics a cumpărat 2 hectare de teren de la un dezvoltator imobiliar din Timişoara, care va construi şi clădirea unde va funcţiona fabrica, au declarat pentru MEDIAFAX surse din piaţa imobiliară. Clădirea urmează să fie cumpărată de investitor, după finalizare, iar investiţia este estimată la 6-10 milioane de euro, incluzând şi echipamentele.

 

"În acest an sărbătorim 15 ani de prezenţă în Polonia şi suntem foarte mulţumiţi cu ceea ce echipa noastră a reuşit în această ţară. Deschidere fabricii din România este un pas natural al planului nostru strategic de a susţine iniţiativele de creştere ale clienţilor noştri", a declarat Don Charron, preşedintele şi directorul executiv al companiei.

 

Kimball Electronics a raportat vânzări de 742 milioane de dolari în anul financiar 2014, care s-a încheiat în iunie. Compania are operaţiuni în Statele Unite ale Americii, Mexic, Tailanda, Polonia şi China. (Sursa: mediafax.ro)