Compa Sibiu este una dintre puţinele companii controlate de salariaţi care au supravieţuit, s-au listat la bursă pentru a se feri de preluări ostile şi s-au  dezvoltat.

 

Producătoarea de piese auto Compa Sibiu (CMP),  una dintre puţinele companii de succes de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) care sunt controlate de salariaţi investeşte „aproximativ 10 milioane de euro într-o linie de forjă orizontală la cald, „unică în această parte a Europei”.

 

Investiţia face parte din eforturile companiei „de a rămâne în prima linie a furnizorilor performanţi din domeniul auto. Prin găsirea de soluţii integrate pentru clienţi (...), compania creşte valoarea adăugată a produselor, consolidându-şi astfel poziţia ca furnizor de calibru în acest domeniu de vârf”, spune Ioan Deac, liderul companiei.

 

Produsele Compa sunt asamblate pe automobile precum BMW, Mercedes, Peugeot, Renault, Audi, Ford, Fiat, Citroën, Toyota, VW, GM, Porsche si Kia. Compa a reuşit să se impună ca un partener pe termen lung al unor companii de prim rang din domeniul auto şi nu numai precum: Bosch, Delphi, Honeywell, Fuji-Kiko, Daikin, INA Schaeffler, ThyssenKrupp Bilstein, Takata, Haulotte Group, Hutchinson.

Compa Exportă în 23 de tari de pe trei continente.

 

Compania a obţinut un profit net de 18,6 milioane de lei în prima jumătate a anului 2015, cu 28,5% mai mare decât în aceeaşi perioadă din 2014, obţinut din venituri de peste 235 de milioane de lei.

 

Acţionarii Compa Sibiu (CMP) vor decide în 30 septembrie privind vânzarea integrală a participaţiei de circa 27% la firma ThyssenKrupp Bilstein Compa, producătoare de amortizoare auto, către acţionarul majoritar, grupul german ThyssenKrupp Bilstein.

 

Vânzarea acţiunilor ar urma să aibă loc după participarea Compa la majorarea capitalului social al firmei în cauză prin aport în natură constând în terenuri şi clădiri. (sursa: economica.net)