Perioada de închidere a circulaţiei este de aproximativ o lună şi jumătate, în funcţie şi de condiţiile meteorologice.

 

Autostrada fost inaugurată de premierul Victor Ponta în luna noiembrie a anului trecut, cu o zi înainte de cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale pe care le-a pierdut în faţa contracandidatului său, actualul preşedinte Klaus Iohannis.

 

Voci din cadrul CNADNR au acuzat faptul că autostrada a fost deschisă prea devreme, iar pe anumite tronsoane există alunecări de teren, determinate de faptul că firma constructoare a decis să „taie” un deal în loc să construiască un tunel.

 

„În conformitate cu prevederile Contractului “Proiectare şi Execuţie Autostrada Orăştie – Sibiu, lot 3, Antreprenorul are responsabilitatea deplină pentru remedierea defectelor apărute, atât în perioada de execuţie a lucrărilor, cât şi în perioada de garanţie (4 ani). Astfel, aceste lucrări de remediere vor fi executate pe riscul şi cheltuiala Antreprenorului”.

 

CNADNR mai spune că  atât experţii tehnici din partea Antreprenorului, cât şi cei din partea Beneficiarului, au concluzionat faptul că apariţia şi evoluţia defectului (crăpătura) de la km 275 plus 650 nu s-a cauzat unui fenomen de alunecare a terenului, ci unei tasări structurale pricinuită de execuţia necorespunzatoare a lucrărilor la corpul autostrăzii, în perioada 2012 - 2013.

 

În perioada de restricţie totală, traficul rutier se va desfăşura pe o rută alternativă, respectiv DN 1 între localităţile Sălişte şi Cunţa. (sursa: zf.ro)