În București, suprafața totală de spații industriale închiriate în trimestrul III este de 11.600 metri pătrați.

La nivel național, în primele nouă luni din 2013, activitatea de închiriere de spații industriale a atins un nivel record de aproximativ 175.000 metri pătrați, de aproape 2,5 ori mai mare în comparație cu aceeași perioadă a anului anterior. Orașele în care s-au înregistrat cele mai semnificative tranzacții au fost București, unde se regăsește 54% din suprafața închiriată, urmat de Timișoara (15%) și Iași (7%).

O singură unitate industrială importantă a fost finalizată în România în trimestrul III din 2013. Astfel, în luna septembrie 2013, a fost inaugurat oficial depozitul dezvoltat și ocupat de H. Essers pe autostrada A1, cu o suprafață de 33.000 metri pătrați.

Jones Lang LaSalle a raportat finalizarea lucrărilor de construcție în trimestrul II din 2013 pentru unitatea de producție deținută și operată de Lufkin Industries Oil Field Division din cadrul Ploiești West Park, cu o suprafață de circa 35.000 metri pătrați, cât și o dezvoltare de tip greenfield de circa 27.000 metri pătrați, deținută de compania americană Plexus, în cadrul Eurobusiness Industrial Park din Oradea, în nord-vestul României.

Chiriile spațiilor industriale prime sunt cuprinse între 3,8 — 4 euro/metri pătrați/lună. Chiriile spațiilor dedicate industriei ușoare sunt la nivelul de 3,5 — 4,25 euro/mp/lună. În cazul spațiilor industriale de mari dimensiuni, de peste 20.000 mp, chiriile sunt mai mici, fiind cuprinse între 3,5 — 3,75 euro/mp/lună.

 

"Volumul stimulentelor financiare a continuat să crească, având în vedere că în primele trei trimestre din 2013 am asistat la semnarea unor importante contracte de re-închiriere, care au reprezentat aproape 40% din totalul tranzacțiilor cu spații industriale la nivel național. România crește ca importanță în domeniul industriei producătoare, în special prin atragerea de importante investiții în unități de producție de piese pentru industria auto, dar și în domeniul energiei regenerabile', se arată în studiul realizat de Jones Lang LaSalle. (sursa: economica.net)