Potrivit datelor JLL România, cererea totală de spații industriale a atins 180.000 mp, nivel comparabil cu cel înregistrat în primul trimestru al acestui an.

”Cererea pe piața industrială și de logistică a depășit estimările noastre, închirierile din prima jumătate a anului fiind peste nivelul pe care noi în previzionam pentru întreg anul 2017. Așadar, dacă se păstrează ritmul de creștere de până acum, am putea să fim martorii unui nou record al cererii, în condițiile în care anul trecut companiile au închiriat circa 460.000 metri pătrați, reprezentând un maxim istoric”, a declarat directorul departamentului Industrial din cadrul JLL România, Costin Bănică. 

De la începutul anului, au fost livrate în România trei noi proiecte, cu suprafața de 72.000 mp și alte proiecte, cu o suprafață de 312.000 mp vor fi livrate până la sfârșitul anului.

Cererea nouă de spații industriale a depășit de trei ori noua ofertă de pe piață, astfel încât gradul de neocupare este încă menținut extrem de redus, având în vedere că toate livrările noi sunt închiriate. Noul stoc de spații industriale și logistice cuprinde 2,7 milioane de metri pătrați.

Aproape 70% din spațiile logistice și industriale închiriate în primele șase luni ale anului se află în București, urmat de orașele din Vest și Nord-Vest (Cluj, Oradea, Timisoara), cu 10%. (sursa: profit.ro)