Valoarea totală a acestor proiecte aflate în dezvoltare în București și în țară este de 140 de milioane de euro, o valoare record pentru piaţa lo­cală.
 
Cei mai importanți patru dezvoltatori ale căror investiții vor fi cap de afiș în acest an sunt inves­titori deja prezenţi în piaţă, CTP, P3, WDP şi Logicor, aceştia fiind şi printre cei mai importanţi operatori din Europa.
 
Dezvoltatorul ceh CTP are în lucru 163.000 de metri pătraţi în parcurile pe care le are în Bucureşti şi în Timişoara. Cumulat, proiectele la care lucrează CTP în Bucureşti cumulează 60 de milioane de euro, potrivit datelor ZF.
 WDP, liderul de piata belgian si un important pion european in sectorul dezvoltarii si inchirierii de spatii logistice si industriale, va livra anul acesta pe piață peste 90.000 de metri pătrați de spații logistice în cadrul a cinci proiecte.

În topul dezvoltatorilor care fie construiesc proiecte de la zero anul acesta, fie realizează extinderi ale unor proiecte deja existente, se înscrie şi Logicor, unul dintre cei mai mari specialist europeni in Imobiliare logistice.

 „Vedem un interes crescut pentru Bucureşti, unde, de altfel, toţi dezvoltatorii de spaţii indus­triale şi de logistică prezenţi au teren suplimentar pentru dezvoltare de proiecte viitoare. De ase­menea, oraşele importante din ţară sunt destinaţii atrac­tive pentru investiţii, dar în funcţie de cerere dezvol­tatorii merg şi în alte oraşe din eşalonul doi, cum este cazul Profi, la Roman“, spune Costin Bă­nică, head of industrial agency în cadrul com­paniei de consultanţă imobiliară JLL România. (Sursa: zf.ro)