In prezent, veniturile obtinute pe segmentul iluminatului public reprezinta aproximativ 20% din cifra de afaceri realizata de companie in domeniul iluminatului cu LED, care va cumula anul acesta peste sase milioane de euro, a precizat directorul general al companiei, Eugen Scheusan, citat de Agerpres.

 

"Sunt cinci ani de la primele incercari pe care compania le-a facut in domeniul solutiilor de iluminat cu LED, iar in prezent portofoliul a ajuns sa numere aproape 300 de aplicatii pentru uz industrial, comercial si casnic. Au fost si multe poticneli, dar am reusit sa dezvoltam cea mai mare capacitate de productie de acest fel din tara", a declarat Eugen Scheusan.

 

Electromagnetica SA este o companie industriala romaneasca fondata acum 84 de ani, care activeaza in domeniul productiei de echipamente de masurare si distributie a energiei electrice, sisteme de iluminat cu LED, echipamente electrice, subansamble pentru fabricatia de automobile, echipamente de siguranta a traficului feroviar, matrite si injectia de mase plastice, precum si in domeniul productiei de energie electrica regenerabila si a serviciilor de furnizare de energie electrica.

 

Electromagnetica a incheiat anul 2013 cu venituri de circa 400 milioane lei si un profit net de 16,27 milioane lei. in primul trimestru din 2014, Electromagnetica a avut venituri de 103 milioane lei, in crestere cu 11,5% fata de aceeasi perioada din 2013, in timp ce profitul brut a crescut cu aproape 30% (de la 5,5 milioane lei la 7,1 milioane lei in T1 2014).

 

Principalii actionari sunt Asociatia PAS Electromagnetica (29,63%) si SIF Oltenia (22,4%), la care se adauga persoane fizice (31,83%) si persoane juridice (16,14%). Societatea este listata la categoria I a BVB. (sursa: dailybusiness.ro)