„Activitățile noastre recente confirmă faptul că piața de industrial și logistică este în prezent cel mai fierbinte sector imobiliar. Joanna Sinkiewicz, cu vastă experiență în industrie și un instinct deosebit în business, s-a alăturat echipei noastre internaționale. Joanna va fi un ajutor important în discuțiile cu chiriașii și companiile interesate să își stabilească operațiunile în regiunea Europei Centrale și de Est”, a spus Andreas Ridder, Managing Director CBRE pentru regiunea CEE.

În noul său rol de Head of Industrial & Logistics CEE, Joanna Sinkiewicz va fi responsabilă pentru coordonarea activităților și inițiativelor din sectorul industrial și logistic din 8 țări din regiunea CEE, inclusiv România, precum și de consolidarea relațiilor cu clienții CBRE și identificarea companiilor interesate să se extindă în regiune. Joanna se va concentra pe consolidarea structurilor regionale ale CBRE și pe maximizarea beneficiilor pentru clienții internaționali, ca urmare a prezenței lor pe toate piețele cheie ale Europei Centrale și de Est.

Joanna are o vastă experiență cu chiriași din industrii diferite, inclusiv logistică, distribuție, produse farmaceutice și producție, cum ar fi: Allegro, Coca-Cola, Damco, Euro-Net, FM Logistic, Inpost, Junghenrich, Medivet, Panalpina, Phoenix Pharma, Sonoco, TRW, Unisourse și UPS.

„Mă bucur să mă alătur echipei CBRE și sunt convinsă că, împreună cu liderii CBRE din regiune, vom crea și implementa noi inițiative în domeniul pieței de spații industriale și logistice, care vor îmbunătăți calitatea serviciilor pentru clienții noștri și ne vor permite să ne adaptăm la nevoile în continuă schimbare ale chiriașilor. A fost o surpriză plăcută să constat entuziasmul asociat creșterii pieței industriale și disponibilitatea CBRE de a profita de acest context prin investiții adecvate”, a adăugat Joanna Sinkiewicz, Head of Industrial & Logistics CEE.

Înainte de a se alătura echipei CBRE, Joanna Sinkiewicz a fost partener și director al departamentului industrial pentru regiunea CEE în cadrul Cushman & Wakefield și directorul Agenției Industriale și Logistice din Polonia. Joanna este absolventă a Facultății de Drept a Universității din Varșovia și a Facultății de Economie, Management și Marketing, având o specializare în managementul imobiliar. Ea deține titlul de membru certificat în investiții comerciale (CCIM) și aparține asociației de consultați imobiliari SIOR (Society of Industrial Office Realtors).

„Joanna va consolida poziția CBRE în regiunea Europei Centrale și de Est. Experiența pe care ea o aduce, combinată cea a echipei noastre multidisciplinare din România, ne vor permite să oferim un pachet de servicii all-inclusive clienților noștri, care caută tot mai des multiple locații în regiune, a declarat Răzvan Iorgu, Managing Director, CBRE România.

În România, stocul modern de spații industriale a atins aproximativ 5,38 milioane de metri pătrați la sfârșitul primelor șase luni din 2021, după ce 240.000 de metri pătrați au fost livrați în primul semestru, potrivit CBRE Research. Jumătate din oferta totală nouă a fost adăugată stocului industrial al Bucureștiului, în timp ce a două jumătate a reprezentat extinderi ale huburilor industriale din zonele de Vest / Nord Vest, Sud și Centrul țării. Bucureștiul rămâne cel mai mare hub industrial din România, cu 2,68 milioane de metri pătrați și continuă să reprezinte printre prima opțiune de extindere sau prima zonă de intrare pentru majoritatea dezvoltatorilor, în ultimii cinci ani și jumătate atrăgând cel puțin jumătate din livrările anuale.

Rata de neocupare pentru stocul industrial modern din România a fost de 5,5% în primele șase luni ale anului 2021, în timp ce la nivel de București a atins 6,0%, un trend descendent comparativ cu ultimul semestru din 2020. Chiria prime în parcurile logistice a rămas stabilă, la 3,90 euro mp/lună, în timp ce chiria netă este de 3,50 euro mp/lună pentru un spațiu de 5.000 mp, arată datele CBRE Research.