Noul depozit are la baza un concept adaptat pentru industria de curierat. Acesta poate sustine o crestere suplimentara a volumului, mentinand in acelasi timp cele mai inalte standarde de calitate pentru serviciile oferite clientilor: coletele sunt manipulate mai eficient, iar curierii sunt ajutati sa isi optimizeze operatiunile pe traseu.

„Dorim sa ne extindem intr-un mod cat mai eficient si agil, iar depozitul de la Buzau este inca un pas in aceasta directie. Principalul sau avantaj este tocmai faptul ca nu ofera un spatiu mare de depozitare, ci instrumente moderne de logistica prin care curierii descarca si incarca rapid vehiculele. Ca atare, coletele clientilor nostri sunt procesate mult mai eficient. Astfel, atat curierii au de beneficiat din aceasta investitie, optimizandu-si rutele si fiind mai productivi in fiecare zi, cat si clientii din zona respectiva, printr-un standard de livrare ridicat.”, a declarat Diana Gheorghe, Chief Operating Officer, Cargus.

Depozitul de la Buzau are o suprafata operationala de 1.385 mp, la care se adauga spatiul de 280 mp dedicat birourilor. Datorita rampelor si portilor de tip drive-in, depozitul are un model cross-docking, care permite procesarea unei game largi de greutati si volume si descarcarea si incarcarea mai rapida a vehiculelor. Astfel, Cargus ofera atat curierilor, cat si clientilor o calitate ridicata a serviciilor, ca urmare a unei performante de timp imbunatatite si a optiunilor flexibile de intrare si iesire pe rute a curierilor. Rezultatul final consta in livrari de calitate mai rapide.

Structura include, de asemenea, un punct Ship & Go, conceptul Cargus creat ca optiune integrata de livrare la domiciliu pentru clienti. In noul format, punctul Ship & Go incorporat in depozit ofera clientilor o imagine unificata pentru serviciile Cargus prestate de la preluare pana la livrare.

Depozitul din Buzau a presupus o investitie de 500.000 de euro, care include executia proiectarii si capabilitatile tehnice care permit eficientizarea operatiunilor. Prin urmare, Cargus isi continua planurile de expansiune, dupa deschiderea depozitelor CTP Dragomiresti si din Timisoara. Noul depozit se afla in zona periferica a Buzaului, avand acces rapid atat la oras, cat si la zonele pe care le deserveste, compania luand in considerare si aspecte de mediu in decizia privind amplasarea sa. (sursa: Cargus)