"CA Immobilien anunta ca este in negocieri finale cu un singur cumparator privind vanzarea unui portofoliu logistic de circa 460.000 metri patrati, suprafata inchiriabila. Tranzactia include un proiect logistic din Romania, doua active in Polonia, plus un teren si un lot mic de teren in Serbia", se arata intr-un anunt al investitorului austriac, relateaza Mediafax.

 

Activele sunt detinute printr-un joint-venture dintre CA Immo si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare. Europolis Logistic Park are o suprafata inchiriabila de 214.000 mp si chiriasi precum Carrefour, Altex sau eMag, iar CA Immo a devenit proprietarul acestuia in urma achizitiei unui alt grup austriac, Europolis, care s-a implicat inca din 2004 in dezvoltarea parcului logistic demarat de grupul italian Cefin.

 

Vanzarea proiectului ar reprezenta a doua tranzactie realizata de CA Immo in acest an, dupa ce grupul austriac a cedat un teren de 8.200 de metri patrati de pe strada Barbu Vacarescu din Bucuresti catre omul de afaceri Ionut Dumitrescu. Austriecii au in Romania un portofoliu imobiliar evaluat la circa 400 de milioane de euro si obtin venituri anuale de peste 30 de milioane de euro din chirii, cele mai importante fiind Europe House, Opera Center, Bucharest Business Park si Riverplace Semanatoarea.

 

Ziarul Financiar a scris la inceputul saptamanii ca CA Immo negociaza cu PointPark Properties din Cehia, companie controlata de grupurile TPG (fostul Texas Pacific Group) si Ivanhoe Cambridge, vanzarea proiectului Europolis Logistic Park. Proiectul situat la intrarea pe autostrada Bucuresti-Pitesti, este evaluat in cele mai recente rapoarte financiare ale grupului la circa 120 de milioane de euro. (sursa: wall-street.ro)