Portofoliul din Romania al austriecilor, format din proiectul Europolis Logistic Park, cinci cladiri de birouri din Bucuresti si un proiect comercial de la Sibiu, a avut anul trecut un grad de ocupare de 92,2%, potrivit raportului financiar al companiei. Valoarea de piata a intregului portofoliu, care mai cuprinde si terenuri, a fost evaluat la 398 milioane de euro, in scadere cu 4% fata de anul precedent.

 

CA Immo a finalizat in februarie vanzarea catre grupul P3 a portofoliului de parcuri logistice din Romania (Europolis Logistic Park) si Polonia, tranzactie anuntata in toamna anului trecut. Tot anul trecut compania a vandut un teren de peste 8.000 de metri patrati din zona Barbu Vacarescu, relateaza Mediafax.

 

Dupa aceste tranzactii, investitorul mai detine in Romania proiecte generatoare de venituri evaluate la 204 milioane de euro si un portofoliu total de 298 milioane de euro.

 

CA Immo detine cladirile de birouri Riverplace Semanatoarea, Bucharest Business Park, Europe House si Opera Center.

 

Printre chiriasii atrasi in cladirile CA Immo in ultima perioada se numara grupul Flavours-Fratelli prin deschiderea un restaurant de 600 metri patrati in cadrul proiectului Bucharest Business Park din zona Piata Presei Libere si firma de software Arnia, care isi consolideaza activitatea intr-un spatiu de 1.550 de metri patrati inchiriat in cladirea de birouri Europe House din Piata Victoriei, ocupata in prezent in proportie de 97%.

 

In Bucuresti CA Immo mai detine un teren de 7.200 de metri patrati in zona Orhideelor, destinat unui proiect de birouri.

 

Alaturi de CA Immo, printre cei mai mari jucatori din piata locala de birouri se afla compania Globalworth, detinuta de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, grupul austriac Immofinanz, fondul sud-african din investitii NEPI sau omul de afaceri Liviu Tudor. (sursa: wall-street.ro)