Ambele companii au fost implicate în proiecte în afara țărilor lor de origine, cu proiecte certificate în Bulgaria, Republica Cehă, Croația, Liban, Marea Britanie, Polonia, România, Serbia, Slovacia și Ungaria. green-gain, înființată în 2009, este cea auditorul BREEAM cu cea mai îndelungată experiență din Europa Centrală și de Est, în timp ce BuildGreen, înființată în 2010, a devenit rapid liderul pieței de profil din România, fiind implicată de asemenea în numeroase proiecte din regiune.

Până în prezent, BuildGreen și green-gain au obținut certficări verzi pentru peste 250 de proiecte imobiliare și industriale din 10 țări, care au o valoare investițională cumulată de peste 10 miliarde de euro. Noua structură va funcționa sub numele de BuildGreen și va avea birouri în București și Praga.

”Când am fondat BuildGreen în urmă cu aproape 10 ani am avut ca principal obiectiv să cresc conștientizarea principilor sustenabilității și să ofer consiliere pentru managerii de proiecte în vederea construirii unui mediu mai sustenabil pe piața locală. Deși activitatea noastră a fost inițial concentrată în România, treptat ne-am extins cu proiecte noi în întreaga Europă Centrală și de Est iar această nouă structură ne va permite să ne angajăm către întreaga piață europeană. Noua structură se va concretiza de asemenea prin optimizări de costuri și ne va permite să oferim servicii integrate în întreaga regiune indiferent de schema de certificare, de la BREEAM și LEED la WELL și EDGE”, a declarat Răzvan Nica, managing director BuildGreen.

Anterior, cele două companii au colaborat în cazul mai multor proiecte certificate BREEAM, dezvoltând astfel o relație de lucru foarte bună, bazată pe o înțelegere comună corectă a procesului de certificare, pe un schimb de informații, o etică excelentă a activității și o dorință autentică de a aduce o schimbare pozitivă.

În același timp, Răzvan Nica a fost numit recent de către BRE ca primul BREEAM Quality Auditor din afara Marii Britanii, o poziție din care va revizui procesele de certificare ale proiectelor de pe întregul Glob. ”Aceasta reprezintă o promovare la nivel personal. Este o dovadă de încredere din partea organismului care acordă certificările BREEAM a modului de înțelegere a principiilor sustenabilității precum și o recunoaștere a standardelor ridicate obținute și implementate de-a lungul anilor” a adăugat Răzvan Nica.

Similar, green-gain a oferit servicii de auditare BREEAM în Europa Centrală și de Est începând cu 2009 și este primul auditor BREEAM înființat în regiune. Andrew Caistor, managing direct al green-gain, a avut astfel un rol important în răspândirea certificărilor BREEAM în regiune.

”Fiind activ în această piață încă dintr-o perioadă atât de timpurie mi-a permis să cresc alături de BREEAM și să am o relație apropiată cu BRE. De a lungul timpului am construit de asemenea relații bune cu mai mulți dezvoltatori de calibru, investitori și manageri de proiecte și mă simt privilegiat că am avut posibilitatea de a fi o parte din schimbarea lor înspre principiile sustenabile”, a declarat Andrew Caistor.

”După ce am lucrat cu Răzvan și echipa sa pe mai multe proiecte de-a lungul anilor, nu am nicio îndoiala că acest parteneriat poate să ne ducă către realizări mai mari. Aștept cu nerăbdare să construim pe rezultat de succes obținute anterior, știind că o vom face cu sprijinul unei echipe experimentate și la fel de dedicată cauzei sustenabilității”, a mai adăugat Andrew Caistor. (sursa: BuildGreen)