În România, Immofinanz deține trei spații logistice în Ploiești, Pantelimon și Timișoara, evaluate în cel mai recent raport financiar al companiei la 24,2 mil. euro, dar și alte trei proiecte în dezvoltare în Mogoșoaia, Sibiu și Brașov.

 

Valoarea totală a portofoliului pus la vânzare de Immofinanz este de 550 de milioane de euro și include o suprafață închiriabilă de peste un milion de metri pătrați. Mai mult de jumătate din activele incluse în portofoliu se află în Germania, restul fiind localizate în Polonia, Ungaria, Slovacia, România și Rusia.

 

Fondurile obținute de Immofinanz din vânzarea portofoliului de spații logistice vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectelor companiei pe segmentele de birouri și retail, potrivit reprezentanților companiei austriece.

 

Pe lângă zona de logistică, Immofinanz este prezentă în România și pe segmentele de birouri și retail, deținând în total aproximativ 80 de proprietăți, finalizate sau în curs de dezvoltare, cu o valoare de peste 900 milioane de euro.

Immofinanz este una dintre cele mai importante companii de investiții imobiliare din Europa, fiind prezentă în Austria, România, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, Polonia și Rusia. (sursa: profit.ro)