Conform estimarilor companiei, 1 din 4 acoperisuri metalice vandute in prima jumatate a anului a fost achizitionat de la Bilka.

 

”Am avut in primele 6 luni ale anului afaceri cat am inregistrat in primii patru ani de activitate (2007-2010) cumulat. Aceasta performanta vine ca urmare a maturizarii investitiilor de peste 9 milioane de euro realizate in cei 8 ani de activitate. Totusi, o contributie decisiva la cresterea afacerilor a fost reprezentata de infrastructura interna a companiei, de sistemul de management care a gestionat eficient resursele existente si a fructificat investitiile realizate. Consider ca fara acest aspect, capacitatea de productie, investitiile si gama de produse si servicii, ajung sa nu fie suficiente intr-o piata concurentiala”, a declarat Horatiu Tepes, proprietar Bilka.

 

La sfarsitul lunii iunie compania a pus in functiune o noua linie de productie, dubland astfel capacitatea de productie pentru tigla metalica Balcanic. Aceasta investitie face parte din programul investitional demarat la inceputul anului trecut, care se ridica la aproximativ 7 milioane de euro si se va finaliza in 2016.

 

”Ne-am propus sa putem onora orice comanda in doar 24 de ore. Astfel, odata cu cresterea cererii suntem nevoiti sa crestem si capacitatea de productie. In a doua jumatate a anului vom instala alte 7 noi linii de productie si vom lansa si 3 noi modele de tigla metalica. Diversificarea gamei de produse va duce atat la cresterea afacerilor Bilka, dar si la cresterea intregii piete de acoperisuri. Investitiile sunt sustinute din fonduri proprii, credite bancare si peste 3 milioane lei din fonduri europene”, a precizat Horatiu Tepes.

 

Dupa un salt de 55% al cifrei de afaceri si investitiile realizate pentru extinderea productiei, compania vizeaza achizitia de noi terenuri.

”In domeniul nostru, o crestere de 55% aduce, pe langa nevoia cresterii capacitatii de productie, si nevoia cresterii capacitatii de stocare a materiei prime. In acest sens vizam achizitia de noi terenuri.

 

Pentru anul acesta concesionarea sau achizitia terenului de 13.000 mp din imediata apropiere a fabricii, aflat in domeniul public, devine absolut necesara pentru buna functionare a fluxului de productie”, a mai punctat Horatiu Tepes.

 

Bilka este cel mai mare producator local de acoperisuri metalice, pe o piata pe care mai concureaza cu Depaco, Lindab, Ruukki, Megaprofil sau Coilprofil. (sursa: wall-street.ro)