Firma a fost înfiinţată în 2008, ca filială a grupului elveţiano-austriac Montana Tech Components.

 

UACE furnizează componente celor mai importanţi producători de aeronave, precum Airbus, Boeing, Bombardier şi Premium Aerotech.

 

Compania îşi extinde capacitatea de producţie, ca urmare a creşterii cererii din partea acestor producători de aeronave, care, la rândul lor, încearcă să susţină creşterea traficului mondial prin furnizarea unui număr mai ridicat de aeronave comerciale.

 

Împrumutul BERD va permite UACE să crească capacitatea tuturor activităţilor şi va susţine introducerea tehnologiilor inovatoare, precum reciclarea completă a reziduurilor metalice. De asemenea, compania va continua pregătirea şi formarea personalului local prin implementarea de noi competenţe şi know-how în Romania, informează BERD .

 

Acest împrumut reprezintă o extindere a finanţării acordată de BAnca Europeană acestei companii cu sediul în Maramureş în anul 2012.

 

"Succesul companiei UACE demonstrează faptul că România poate deveni un adevărat centru de producţie, capabil să atragă investitori străini către forţă de muncă calificată. Suntem încântaţi să avem un rol în dezvoltarea industriei aerospaţiale din Romania în momentul în care sectorul de producţie devine tot mai sofisticat", a declarat Matteo Patrone, Director Regional BERD pentru România şi Bulgaria.

 

BERD este cel mai mare investitor instituţional din România, cu investiţii de peste 7 miliarde euro pe plan local şi a mobilizat peste 14 miliarde euro din alte surse de finanţare.

 

"UACE a avut mare success în sectorul aerospaţial din Romania, ca dovadă fiind obţinerea distincţiei pentru cea mai bună performanţă industrială în 2015, acordată de către Airbus. Aceasta este o garanţie a calităţii şi a dedicării personalului UACE din România. În acest fel vom continua planurile de extindere în poziţia de lider în sectorul aerospaţial.", a spus Jon Kevin Loebbaka, Preşedinte UACE. (sursa: zf.ro)