Această tranzacție este garantată de Fondul European de Investiții (FSE), pilonul central al Planului de investiții pentru Europa.
 
După finalizarea procesului de construcție, în 2019, noua fabrica va produce anual aproximativ 2,2 milioane de mașini de spălat. Acest lucru va permite companiei Arctic - lider de piață în prezent în domeniul produselor electronice de origine, cu o cotă de piață de peste 40% - sa raspunda cererii crescânde pe piața europeană.

Arctic face parte din grupul Arçelik - cel de-al treilea producător de aparate electrocasnice din Europa și al șaptelea în lume.

„Acest proiect extrem de inovator, susținut de Planul de investiții pentru Europa, va crea 480 de locuri de muncă directe și 900 de oportunități suplimentare de ocupare la nivel de furnizori. Fabrica va fi localizată în regiunea Sud-Muntenia, care se confruntă cu provocări economice structurale după închiderea fabricilor din industria siderurgică și este caracterizată de o rată ridicată a șomajului și un grad redus de producție tehnologică. Din acest motiv, investiția are o mare valoare pentru regiune”, spune vicepreședintele BEI, Andrew McDowell.

Arctic este lider pe piața aparatelor de uz casnic din România și deține cea mai mare fabrică de producție din Europa continentală, fabrica din Gaesti producand până acum peste 31 de milioane de frigidere. Arctic este, de asemenea, una dintre cele mai importante companii din România, cu peste 3.600 de angajați, inclusiv subcontractori, și o cifră de afaceri de 2,2 miliarde RON în 2017. (sursa: focus-energetic.ro)