Se estimează că fabrica de 120 de milioane de euro din Sânandrei, lângă Timișoara, va fi finalizată în 2021 și va angaja în total 250 de oameni.

Prima etapă a proiectului urmează să fie finalizată în această toamnă. Acesta acoperă peste 25.000 de metri pătrați, în timp ce restul de 12.000 de metri pătrați vor fi ocupați de fabrica de soluții perfuzabile.

Reprezentanții companiei au declarat că investiția facilitează accesul grupului pe piețele din sud-estul Europei și transformă România într-o locație strategică a companiei B. Braun în regiune. Acest complex de productie de ultimă generație va beneficia de cea mai recentă tehnologie din industrie.

„Proiectul COMPASS (Complex for Production, Administration, Shared Services and Regional Supplies – n.red.) reprezintă cea mai mare investiţie a B. Braun în Europa Centrală şi de Est pentru următorii patru ani. Acest complex de ultimă generaţie va beneficia de cele mai noi tehnologii din domeniu. Planul nostru este de a finaliza lucrările de construcţie şi de a începe producţia de soluţii perfuzabile până în luna august a anului 2021“, a declarat Christian Braun, CEO al B. Braun în regiunea Europa de Sud-Est.  (sursa: zf.ro)