"Mă interesează să reușim, pentru prima dată, înaintea vecinilor maghiari, să terminăm tronsonul de autostradă Nădlac-Arad, în așa fel încât, deși s-a pornit prost în 2011 — cu două tronsoane adjudecate unei companii, care una are patronul cu probleme penale, cealaltă a intrat în insolvență — până la urmă am reușit. Tronsonul unu este gata, tronsonul doi se lucrează și anul acesta putem să-l dăm în folosință, și în felul acesta să fim și noi cu un pas înainte în ceea ce ține de autostrăzi, față de vecinii maghiari", a afirmat prim-ministrul.

 

Ploaia abundentă a împiedicat delegația condusă de premier să ajungă în zona localității Pecica, în preajma celor două tronsoane de autostradă, însă Victor Ponta a spus că va reveni la Arad pentru a vedea personal care este stadiul lucrărilor acolo.

 

"Ne dorim foarte mult ca tot ceea ce s-a început, s-a oprit în vremurile de criză și am repornit, să reușim să realizăm în continuare", a adăugat Victor Ponta referindu-se și la alte proiecte de investiții aflate în derulare în țară.

 

Tronsonul de autostradă Nădlac-Arad măsoară 38,8 kilometri, din care lotul 1 Nădlac-Pecica are o lungime de 22,21 kilometri. Lucrările la cele două tronsoane sunt executate de un consorțiu format din companiile Astaldi și Max Boegl România. (sursa: AGERPRES)