În locul obișnuitului centru de expozițional din capitală, show-ul din acest an va fi găzduit de propriul centru logistic al Autonet, aflat lângă București, în localitatea Popești-Leordeni. Având o suprafață de 17.000 de metri pătrați, noua locație va oferi atmosfera și calitatea obișnuite, însă atracția principală va fi reprezentată de depozitul robotizat AutoStore, singurul echipament de acest tip din țara noastră, dar și din regiunea Europei de Est.

Depozitul robotizat este situat in centrul logistic al Autonet, aflat lângă București, în localitatea Popești-Leordeni sia fost dezvoltat de o firmă norvegiană. Spre deosebire de sistemele logistice de depozitare obișnuite, care utilizeaza capacitatea de stocare a locației doar in proporție de 40-50%, AutoStore utilizează total spațiul.

Modulul AutoStore al Autonet are o amprentă de 3.000 de metri pătrați și cuprinde 80.000 de compartimente de depozitare, iar aprovizionarea și furnizarea produselor este facuta de 65 de roboți.
Sistemul AutoStore, construit de firma germană Element Logic, dispune de 15 puncte de aprovizionare și furnizare cu aproape 7.000 de linii de comandă în fiecare oră. Astfel, 80% dintre comenzile venite în centrul de distribuție din Popești-Leordeni sunt prelucrate prin AutoStore.
Datorită structurii sale modulare, întregul sistem AutoStore, atât partea de depozitare, cât și roboții, poate fi extins în orice moment.

În anii care urmează, va fi construit un nou depozit AutoStore care va contribui la dezvoltarea rețelei logistice a companiei care, în acest moment, își deservește clienții din România prin intermediul a 66 de depozite. (sursa: satumareonline.ro)