''Decizia noastră de a construi o nouă linie de producție este o dovadă a încrederii pe care o avem noi în Arctic, dar și în echipa noastră. Cu această nouă investiție, Arctic a devenit cea mai mare fabrică de producție de frigidere din Europa cu o capacitate anuală de 2,5 milioane de unități. Valoarea totală a investiției este de 24 de milioane de euro și am primit 10 milioane de euro ca ajutor de stat'', a afirmat președinte în cadrul grupului Koç și CEO Arcelik, Levent Çakýrođlu.

Acesta a adăugat că, de la preluarea Arctic de către Arcelik, capacitatea de producție și exporturile au crescut foarte mult. ''Astăzi se marchează un moment esențial în evoluția Arctic. Inaugurarea noii linii de producție este o dovadă a investiției continue a Arcelik în Arctic (...). De la preluarea companiei de către Arcelik capacitatea de producție a Arctic crescut de la 300.000 de unități la 2,5 milioane de unități pe an. Veniturile din vânzări au crescut și ele de cinci ori ajungând la 272 de milioane de euro. Și mai important, veniturile din exporturi au crescut de nouă ori", a precizat Levent Çakýrođlu.

El a mai spus că, începând cu 2002, Arctic Găești a contribuit cu 98 de milioane de euro impozit la bugetul de stat.

''O companie foarte importantă a hotărât să investească în Arctic, a avut încrede într-o fabrică de aici din România, din Găești și faptul că au continuat să investească, au deschis noi piețe de desfacere înseamnă că Arctic are un viitor și pentru asta le mulțumesc foarte mult investitorilor pe care vreau să îi consider deja ca făcând parte din ceea ce înseamnă Arctic, acum un proiect de succes între Turcia și România'', a declarat primul-ministru Victor Ponta.

Arctic Găești are acum 2.500 de angajați. Reprezentanții companiei au precizat că prin construcția noii linii de producție se crează 500 de noi locuri de muncă, plus alte 500 pe orizontală.

Compania Arctic deține în România trei branduri puternice — Arctic, Beko și Grundig. Arctic face parte din grupul Arcelik, al treilea jucător european în industria de electrocasnice, care este membru al celui mai mare holding privat din Turcia, Koç Group.

 

La inaugurarea noii linii de producție de la Arctic au mai fost prezenți ambasadorul Turciei la București — Ömür Șölendil, președintele Consiliului Județean Dâmbovița — Adrian Țuțuianu, prefectul de Dâmbovița — Victor Sanda, parlamentari și autorități locale. (Sursa: economica.net)