“Aceasta investitie intareste angajamentul ArcelorMittal de a continua sa investeasca in Romania. Ȋn timp ce Combinatul de la Galati a inregistrat pierderi operationale pe parcursul ultimilor cinci ani, Grupul ArcelorMittal a injectat peste 200 de millioane de euro de cand a inceput criza. Noua linie de acoperire organica face parte din strategia ArcelorMittal Galati de a-si imbunatati paleta de produse cu repere de o valoare adaugata mai mare si pentru a-si spori eficienta”, a declarat Bruno Ribo, director general al ArcelorMittal Galati.

 

Linia de acoperire organica va permite ArcelorMittal Galati sa serveasca mai bine piata locala a produselor prevopsite, pe baza unor servicii si produse superioare. In prezent, aceasta piata este dominata de importuri, dar arata semne de crestere.

 

Cu o capacitate de 100.000 de tone pe an, noua linie va aproviziona piata interna si va produce benzi intr-o gama larga de grosimi si latimi, cu acoperire pe una sau ambele fete, de diferite profunzimi, cu finisaje atat lucioase cat si mate.

 

Investitia va permite companiei sa acopere o categorie larga de segmente precum: acoperisuri, sisteme de scurgere, panouri sandwich, panouri pentru racitoare ori  frigidere industriale si altele.  

 

Totodata, in prezent se realizeaza optimizari si investitii la Linia de Zincare de la Galati in scopul de a asigura un substrat de otel de inalta calitate care va ajunge la linia de acoperire.

 

ArcelorMittal este cea mai mare companie siderurgica si miniera din lume, prezenta in peste 60 de tari, in 20 dintre acestea avand unitati proprii de productie. Compania furnizeaza otel pentru toate pietele industriei siderurgice, incluzand sectorul auto, de constructii, de electrocasnice, de ambalare cu centre de dezvolare si cercetare de talie mondiala si retele de distributie foarte bine dezvoltate.  In 2013, ArcelorMittal a inregistrat venituri de 79,4 miliarde dolari si o productie de otel de 91,2 milioane de tone, iar productia de minereu de fier a fost de 58,4 milioane de tone.

 

ArcelorMittal este cotat la bursele din New York (MT), Amsterdam (MT), Paris (MT), Bruxelles (MT), Luxemburg (MT) si la bursele spaniole de la Barcelona, Bilbao, Madrid si Valencia (MTS). (sursa: dailybusiness.ro)