”Toate companiile din industria de aparare, mai putin IAR Ghimbav Brasov, sunt pe pierdere. Deci si cele trei societati din Dambovita, de la Mija, Dragomiresti si Automecanica Moreni, insa au comenzi”, a spus Encutescu.

 

Ministrul Economiei, Mihai Tudose, impreuna cu mai multi oficiali ai ministerului efectueaza, marti, o vizita de lucru in judetul Dambovita, la cele trei unitati din industria de aparare: Mija, Dragomiresti si Automecanica Moreni.

 

”Pe noua conducere (…) a ministrului Economiei, industria de aparare este considerata sau incercam sa o facem, sa o consideram ca avand potential de a fi perla coroanei. Incercam sa facem un lucru coerent pe termen lung sa prindem tot ce se poate din piata interna si, adevarata provocare, piata externa”, a declarat ministrul Mihai Tudose, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul Prefecturii Dambovita.

 

Conform ministrului, se va face o evaluare a situatiei celor trei societati cu fiecare din echipele manageriale. Deplasarea in teritoriu are si rolul de a identifica potentialul de viitor al acestor societati.

 

Reprezentantii Ministerului Economiei au vorbit si despre transportorul blindat 8×8 (TBT 8×8) care este in lucru la Automecanica Moreni. Transportorul este in faza de realizare a prototipului si va beneficia de finantare si in viitor.

 

”Noi trebuie sa cream un produs care sa corespunda necesitatilor armatei noastre de peste cinci ani, care sa corespunda cerintelor de peste urmatorii 15 ani (…). Functioneaza si produce bine unitatea de la Mija, acolo avem comenzi de RPG 7 si RPG 9, la fel un proiectil reactiv termobaric. La fel Dragomiresti, el este cel care incarca toate bombele, tot ce exista munitie peste 40 de milimetri”, a precizat secretarul de stat Sorin Encutescu.

 

Cele trei societati din industria de armament din judetul Dambovita: Uzina Mecanica Mija, Uzina de Produse Speciale Dragomiresti si Automecanica Moreni, sunt filiale ale ROMARM, companie nationala cu capital 100% al statului roman, prin Ministerul Economiei. (sursa: AGERPRES)