"În cadrul discuţiilor au fost identificate o serie de oportunităţi de colaborare în domeniul IT precum şi în alte domenii în care potenţialul economiei clujene este unul extrem de solid. În acest sens, doamna ambasador a apreciat în mod deosebit iniţiativa înfiinţării şi, respectiv, sprijinul oferit de Consiliul Judeţean Clusterului IT şi parcului ştiinţific şi tehnologic Tetapolis, subliniind faptul că şi în Canada,acest model al colaborării între mediul de afaceri, universităţi şi autorităţile publice s-a dovedit a fi extrem de viabil", se arată într-un comunicat al CJ Cluj.

Horea Uioreanu i-a prezentat ambasadorului canadian infrastructura de afaceri şi facilităţile pe care CJ Cluj le pune la dispoziţia agenţilor economici interesaţi şi i-a asigurat pe reprezentanţii părţii canadiene de disponibilitatea totală a forului pe care îl conduce şi de dorinţa de sprijinire a oricărei investiţii. "A fost o întâlnire mai mult decât necesară şi utilă, în care i-am prezentat doamnei ambasador a Canadei numeroasele beneficii de care investitorii canadieni pot avea parte dacă optează să investească la Cluj. În acelaşi timp, suntem interesaţi de o prezenţă mult mai activă a companiilor canadiene în economia judeţului, situaţia actuală fiind cu mult sub potenţialul real al acestei relaţii. Totodată, am decis să încurajăm colaborarea universităţilor clujene cu instituţii de învăţământ superior şi de cercetare din Canada, în interesul ambelor părţi", a menţionat Horea Uioreanu.

 

În judeţul Cluj îşi desfăşoară activitatea 49 de firme cu capital canadian, cea mai cunoscută fiind liderul mondial în domeniul feroviar, Bombardier Transportation. (sursa: AGERPRES)