Situatiile financiare, neauditate, cuprind atat rezultatele Albalact, cat si pe cele ale Raraul Campulung Moldovenesc si Albalact Logistic, detinute de Albalact SA, potrivit Mediafax.

 

"Vom continua aceeasi strategie pentru o crestere sanatoasa a afacerilor, iar premisele sunt bune si ne dau increderea ca la sfarsitul anului ne vom atinge obiectivele. (...) Si contextul economic in 2015 ne permite sa fim mai optimisti. Reducerea TVA-ului la 9% la alimente va imbunatati puterea de cumparare si credem ca va duce la o usoara crestere a consumului", a declarat intr-un comunicat directorul general al Albalact, Stephane Batoux.

 

Anul trecut, Albalact a finalizat investitii de aproximativ opt milioane de euro pentru modernizarea si extinderea capacitatii de productie a fabricii de la Oiejdea, din judetul Alba. Actiunile Albalact vor fi tranzactionate de miercuri pe piata reglementata administrata de Bursa de Valori Bucuresti.

 

In 2014, Albalact a avut o cifra de afaceri de 474,9 milioane de lei, in crestere cu 12%. Pentru acest an, Albalact isi propune o cifra de afaceri cu 7% mai mare, pana la 508,55 milioane de lei, si un profit operational de 31 de milioane de lei.

 

Cel mai mare actionar al Albalact este omul de afaceri Raul Ciurtin, care detine indirect 42,53% din actiuni, prin doua firme inregistrate in Cipru, Crisware Holdings (26,86%) si Croniar Holdings Limited (15,67%). In actionariat se mai regaseste fondul de investitii RC2, inregistrat tot in Cipru, cu 25,45% din actiunile Albalact. (sursa: wall-street.ro)