Unitatea are, in prezent, o capacitate de sacrificare de 120 de porci pe ora si este situata in localitatea Niculesti, Dambovita.

 

„Achizitionarea acestui abator face parte din strategia Agricover de extindere a modelului de business integrat pe care l-am dezvoltat pentru fermierii din zootehnie. Venim astfel cu o solutie pentru rezolvarea uneia dintre problemele majore cu care se confrunta crescatorii de animale din sudul tarii si anume lipsa unui abator cu o capacitate relevanta de procesare”, a declarat Stefan Bucataru, director general Agribusiness.

 

Agricover are in plan retehnologizarea si modernizarea abatorului si angajarea personalului necesar, precum si implementarea unui program de instruire a acestuia.

 

Finantarea necesara acestui proiect a fost asigurata in principal de Black Sea Trade and Development Bank, ca parte a acordului de colaborare si a angajamentului asumat de Agricover pentru sustinerea dezvoltarii producatorilor si agricultorilor din Romania.

 

„Strategia Agricover are in vedere asigurarea unor alternative de desfacere sigure pentru porcul romanesc. Din 2010 de cand am infiintat linia de business pentru fermierii din zootehnie, ne-am propus sa gasim solutii de integrare verticala pentru dezvoltarea relatiei de parteneriat cu acestia pe baze stabile si predictibile. Prin alinierea abatorului la standardele solicitate de procesatori (fabrici de mezeluri care acum cumpara materiile prime preponderent din import), Agricover faciliteaza accesul fermierilor locali si a porcului romanesc catre unitatile de procesare din tara si in perspectiva catre piete externe”, a  adaugat Stefan Bucataru.

 

Agricover este platforma de solutii integrate pentru agricultura ce ofera fermierilor de la seminte, ingrasaminte, motorina, produse fitosanitare, consultanta tehnica de specialitate, solutii de finantare, asigurarea recoltei, servicii logistice si de siloz, prana la sprijin pentru valorificarea productiei. Echipa Agricover numara peste 600 de angajati. (sursa: dailybusiness.ro)