Fabrica va deservi sudul României, precum și Bulgaria, Serbia și alte țări din fosta Iugoslavie, a declarat Marcel Barbut, proprietar al Adeplast. Fabrica ar trebui să înceapă livrările în mai 2018. Va fi localizată aproape de fabrica Ford.

În paralel, compania dorește să dezvolte o fabrică de producție de polistiren în Oradea, vestul României, pe o suprafață de 2.800 mp. Adeplast a achiziționat deja terenul care a fost platforma fostei fabrici Chimprestor. Jumătate din producție va fi livrată către Ungaria și Austria, a declarat Barbut.

De asemenea, compania prospectează piața pentru achiziția unui teren de 4-5 hectare in Cluj-Napoca. Compania dorește să deschidă o nouă unitate de producție pentru furnizarea de ambalaje din polistiren pentru fabricile din parcul industrial al orașului.

Adeplast produce mortar și tencuieli, materiale izolante și vopsele la fabricile sale din Oradea, Ploiești și Roman.

Compania a înregistrat o cifră de afaceri de 75,8 milioane EUR anul trecut și un profit net de 5,5 milioane EUR. În prima jumătate a acestui an, compania și-a mărit vânzările cu 20% față de aceeași perioadă a anului 2016, în timp ce exporturile s-au dublat. (sursa: mediafax.ro)