În consecință, este probabil ca evaluările de la sfârșitul anului 2021 ale portofoliului producător de venituri al CTP să fie afectate pozitiv. CTP consideră acum că această comprimare a randamentelor până la sfârșitul anului 2021, pe întregul portofoliu, este probabil să fie mai mare de 50bps, comparativ cu randamentul mediu de 6,0% la YE 2020 (pe baza veniturilor anualizate din chirii).
Richard Wilkinson, Director General Adjunct și Director Financiar al Grupului CTP NV, a declarat: "Creșterea volumelor de tranzacții, însoțită de comprimarea accelerată a randamentelor în logistică /proprietăți industriale ușoare pe piețele din ECE, a fost evidentă în portofoliul nostru în al treilea trimestru. Această tendință mai largă a pieței va avea un efect pozitiv substanțial asupra evaluării noastre, lucru de așteptat, de altfel, deoarece CTP este cel mai mare investitor / operator din acest sector imobiliar din regiune. Deși procesul de evaluare pentru 2021 urmează să fie oficializat abia la sfârșitul lunii decembrie, dovezile actuale semnificative privind prețurile sunt de așa natură încât să putem oferi orientări privind direcția de raportare de la evaluatorii noștri externi pentru piețele de capital".
CTP se clasează în top cinci dezvoltatori de proprietăți industriale din Europa și este cel mai mare dezvoltator de parcuri industriale și logistice din Europa Centrală și de Est, deținând peste 6,6 milioane m² de spații logistice și desfășurând operațiuni în nouă țări din regiune.
Compania și-a propus ca până în 2023 să își extindă portofoliul de proprietăți până la 10 milioane m².
Cu întreg portofoliul certificat BREEAM, CTP tinde să atingă poziția de cel mai sustenabil dezvoltator din regiune și va atinge obiectivul privind reducerea amprentei de carbon până la finalul lui 2021. De la sfârșitul lunii martie a acestui an, CTP este listată pe EURONEXT Amsterdam.
În România, CTP este cel mai mare dezvoltator și administrator de spații logistice și industriale de clasa A, cu peste 1.900.000 mp suprafață închiriabilă situați în 13 orașe: Arad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Deva, Pitești, Sibiu, Timișoara, Turda, Ineu, Salonta, Oradea și Craiova.