'Textul acestui acord creează posibilitatea şi cadrul legal şi instituţional prin care 20 de legături rutiere peste graniţa România-Ungaria pot fi realizate cu bani europeni. Este vorba despre peste 80 milioane euro. (...) Nu este prevăzut în acest acord să se realizeze noi puncte de trecere a frontierei dar ministerele de Interne vor discuta în perioada următoare cum se poate realiza efectiv trecerea', a spus Dragnea, în cadrul unei conferinţe de presă.

 

Acesta a mai spus că a discutat cu Sesztak Miklos despre posibilitatea ca în viitorul apropiat să se realizeze o şedinţă de Guvern comună.

 

La rândul său, ministrul Dezvoltării Naţionale din Ungaria consideră ca prioritară dezvoltarea construcţiei autostrăzii A1, respectiv finalizarea autostrăzii M43.

 

Cei doi miniştri au semnat Acordul între Guvernul României şi Guvernul Ungariei privind legăturile rutiere peste frontiera de stat comună. Acordul prevede finalizarea construcţiei unui număr de 20 de legături rutiere peste frontiera de stat româno-ungară, în conformitate cu dispoziţiile Tratatului între România şi Republica Ungară privind regimul frontierei de stat româno-ungare, cooperarea şi asistenţa reciprocă (semnat la Bucureşti, pe 20 octombrie 2005). Finanţarea este făcută din fonduri europene, prin Programul de cooperare transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013. (sursa: economica.net)